Sanatate

PH-UL ACID ȘI LIPSA DE OXIGEN DUC LA APARIȚIA CANCERULUI

Doctorul Otto Warburg și-a consacrat toată viața studierii cancerului. El a fost director al institutului Kaiser Wilhelm, astăzi Institutul Max Planck. El a fost laureat al Premiului Nobel.

El a fost primul care a demonstrat că celulele cancerigene își schimbă metabolismul într-un mediu cu oxigen scăzut. O altă cauză care duce la apariția cancerului este aciditatea ridicată care se formează în organism. Dacă Ph-ul este mai mic de 7,365, celulele canceroase se dezvoltă în ritm alert, existând un mediu acid.

Acidul lactic și CO2 sunt principalele cauze care duc la apariția cancerului. Conform doctorului Warburg, toate țesuturile canceroase sunt acide, în timp ce țesuturile sănătoase sunt alcaline. O celulă sănătoasă care este privată de oxigen 48 de ore, devine canceroasă. Mai târziu, studiile lui Wartburg au fost preluate de doctorul Enderlein care a demonstrat că orice tip de cancer este vindecat numai dacă pH-ul este normal.

Dacă pH-ul devine prea acid sau prea alcalin, celulele se otrăvesc cu propriile deșeuri și produc forme de cancer. În cazul cancerului, Enderlein făcea comparație cu o ploaie acidă care cade peste o pădure și distruge toată vegetația. Statisticile arată că în anul 2012, peste 8 milioane de persoane au murit din cauza cancerului. Se estimează că în anul 2030, numărul celor uciși de cancer va depăși 13 milioane.

cancer 1 - PH-UL ACID ȘI LIPSA DE OXIGEN DUC LA APARIȚIA CANCERULUI

Cea mai frecventă formă de cancer este cel pulmonar, urmând cancerul la sân și colorectal. În fiecare an, aproape 2 milioane de femei sunt diagnosticate cu cancer la sân. Dintre femeile diagnosticate cu cancer la sân, 6 milioane au supraviețuit următorii cinci ani. S-a realizat o comparație între statele dezvoltate și cele mai puțin dezvoltate.

În primele, numărul persoanelor diagnosticate cu cancer este mai mare, dar durata de viață a acestora după diagnosticate este mai mare, față de țările slab dezvoltate.

loading...

În Europa, există anual 90 de cazuri de cancer la sân la 100000 de femei. În Africa, există 30 de cazuri la 100000 de femei, dar rata de mortalitate este mai mare. În România, se înregistrează anual, peste 78000 de cazuri de cancer. S-a constatat o creștere cu 4000 de cazuri pe fiecare an. Peste 60% dintre aceste persoane sunt bărbați.

Cele mai întâlnite forme de cancer la bărbați sunt la plămâni și trahee. România este o țară cu mortalitate ridicată la cancer, din cauza faptului că depistarea bolii se face târziu.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top