Petroglife de 12.000 de ani ridică semne de întrebare cu privire la o civilizație misterioasă

Petroglife de 12.000 de ani ridică semne de întrebare cu privire la o civilizație misterioasă

O nouă descoperire în vestul Indiei a uimit arheologii și a sugerat existența unei civilizații antice necunoscute anterior.

Potrivit BBC , o echipă de exploratori au găsit mii de sculpturi în rocă (cunoscute ca petroglife) în regiunea Konkan din vestul Maharashtra, India. Sculpturile, care datează din 10 000 î.Hr., sunt sculptate în stâncile plate ale delurilor și au fost găsite în principal în zonele Ratnagiri și Rajapur.

O civilizație nomadă?

Sculpturile – care prezintă o mare varietate de lucruri, cum ar fi animalele, oamenii, păsările și formele geometrice – au dat arheologilor perspective inepuizabile în istoria antică a zonei.

Pentru a înțelege cum funcționa această civilizație misterioasă, arheologii au studiat ceea ce nu reprezintă desenele. De exemplu, niciuna dintre imagini nu prezintă nici o formă de agricultură, ceea ce îi determină pe cercetători să creadă că civilizația care le-a creat a fost în principal formată din vânători și culegători.

„Nu am găsit petroglife ale activităților agricole”, a declarat pentru BBC Tejas Garge, directorul departamentului de arheologie al statului Maharashtra . Dar imaginile au reprezentat animalele vânate și există detalii despre forme de animale. Deci acest om știa despre animale și creaturi marine. Asta indică faptul că era dependent de vânătoarea de hrană. „

Cu toate acestea, o întrebare la care cercetătorii nu au găsit răspunsul este motivul pentru care animalele desenate nu fac parte din ecosistemul local? Este posibil ca acești oameni antici să se fi mutat din diferite zone și din acest motiv au ales să deseneze animale care nu au existat niciodată în acea zonă.

Loading...

În ansamblu, este clar că 52 de sate din regiune conțin petroglife, deși doar cinci dintre ele știau că sculpturile au existat anterior. Cei care erau conștienți de imaginile considerau că sunt sfinți, iar unii chiar i-au idolatrizat. Oare de spre ce fel de oameni este vorba?

Acum, cu mult mai mulți petroglife care au ieșit la lumină, cercetătorii speră să afle mai multe despre popoarele misterioase care le-au creat demult.

loading...

Related posts