Peșterile Barabar realizate cu o tehnologie de vârf acum 2200 de ani?

Unul dintre cele mai spectaculoase și misterioase peșteri din lume sunt cele numite Barabar. Ele sunt 7 peșteri, care formează un complex extraordinar, în care misterele și inscripțiile antice sunt o normalitate, care de-a lungul timpului a fost greu de digerat de specialiști.

Peșterile Barabar

Aceste peșteri sunt 7 la număr, patru dintre ele sunt situate pe delurile gemene Barabar, India, și celelalte 3 se găsesc lângă Nagarjuni. Speologii susțin că peșterile au fost create manual în secolul al III-lea î. Hr de către o civilizație necunoscută. Oamenii de știință susțin că aceste peșteri au fost utilizate ulterior de asceții Ajivika pentru că în toate cele 7 peșteri sunt statui ți însemne budiste.

Cele mai multe peşteri constau în două camere dăltuite în întregime în granit, cu o suprafaţă exterioară finisata până la lustruire şi un un efect sonor de ecou deosebit. Prima cameră destinată închinătorilor este o sală mare, dreptunghiulară iar cea de a doua cameră este mai mică, circulară, pentru închinare.

Se pare că această cameră avea o structură tip stup, dar acum este goală. Peşterile au fost descrise de EM Foster în cartea lui – Pasaj către India şi Secretul Mahabharatei de Christopher C. Doyle.

Complexul Barabar conţine peşterile Karan Chaupar, Lomas Rishi, Sudama şi Visva Zopri, iar Nagarjuni este format din Gopi, Vadithi-ka-Kubha şi Vapiya-ka-Kubha.

Loading...

Misterul de la Barabar

Un prim lucru impresionant, atunci când vine vorba despre peșterile Barabar, este că ele au fost sculptate manual. Acest aspect este de-a dreptul fantastic, în condițiile în care în urmă cu este 2200 de ani nu existau unelte sofisticate pentru a scobi pur și simplu stâncile.

Peşterile Barabar au influenţat foarte mult tăierea rocii în zona Asiei de Sud. Au arcade mare , destul de rare în istoria antică.

Aceste peşteri par a fi menţionate în “Mahabharatha” sub numele de “Gorathgiri” – acelaşi nume fiind identificat şi pe inscripţiile de pe stâncile de la Barabar.

Monolitul granitic (mai degrabă – gnais cuarţit – Gnais (germana Gneis) este o rocă metamorfică ce a suferit transformări importante, rocă iniţială fiind supusă la presiuni şi temperaturi ridicate. Gnaisul este alcătuit în proporţii mai mari din mineralele: feldspate (> 20 %), cuarţ ca şi biotit şi muscovit, în proporţii asemănător cu granitul (care este o rocă magmatică).) al stâncii Barabar la nord de răul Punpun, lângă gura sa din râul Phalgu, seamănă cu un submarin întunecat şi sinistru care se ridică din sol.

pesterile barabar

Particularitatea interesantă a grotelor este suprafaţa lor foarte lustruită şi un grad înalt de simetrie – ceea ce naşte întrebarea legitimă : cum şi cu ce tehnologie au reuşit strămoşii noştri să cioplească şi să lustruiască atât de bine o rocă în urmă cu 2200 de ani?loading...
S-ar putea să-ți mai placă și