Descopera

Peșterile Barabar realizate cu o tehnologie de vârf acum 2200 de ani?

Unul dintre cele mai spectaculoase și misterioase peșteri din lume sunt cele numite Barabar. Ele sunt 7 peșteri, care formează un complex extraordinar, în care misterele și inscripțiile antice sunt o normalitate, care de-a lungul timpului a fost greu de digerat de specialiști.

Peșterile Barabar

Aceste peșteri sunt 7 la număr, patru dintre ele sunt situate pe delurile gemene Barabar, India, și celelalte 3 se găsesc lângă Nagarjuni. Speologii susțin că peșterile au fost create manual în secolul al III-lea î. Hr de către o civilizație necunoscută. Oamenii de știință susțin că aceste peșteri au fost utilizate ulterior de asceții Ajivika pentru că în toate cele 7 peșteri sunt statui ți însemne budiste.

Cele mai multe peşteri constau în două camere dăltuite în întregime în granit, cu o suprafaţă exterioară finisata până la lustruire şi un un efect sonor de ecou deosebit. Prima cameră destinată închinătorilor este o sală mare, dreptunghiulară iar cea de a doua cameră este mai mică, circulară, pentru închinare.

Se pare că această cameră avea o structură tip stup, dar acum este goală. Peşterile au fost descrise de EM Foster în cartea lui – Pasaj către India şi Secretul Mahabharatei de Christopher C. Doyle.

Complexul Barabar conţine peşterile Karan Chaupar, Lomas Rishi, Sudama şi Visva Zopri, iar Nagarjuni este format din Gopi, Vadithi-ka-Kubha şi Vapiya-ka-Kubha.

Misterul de la Barabar

Un prim lucru impresionant, atunci când vine vorba despre peșterile Barabar, este că ele au fost sculptate manual. Acest aspect este de-a dreptul fantastic, în condițiile în care în urmă cu este 2200 de ani nu existau unelte sofisticate pentru a scobi pur și simplu stâncile.

Peşterile Barabar au influenţat foarte mult tăierea rocii în zona Asiei de Sud. Au arcade mare , destul de rare în istoria antică.

Aceste peşteri par a fi menţionate în “Mahabharatha” sub numele de “Gorathgiri” – acelaşi nume fiind identificat şi pe inscripţiile de pe stâncile de la Barabar.

Monolitul granitic (mai degrabă – gnais cuarţit – Gnais (germana Gneis) este o rocă metamorfică ce a suferit transformări importante, rocă iniţială fiind supusă la presiuni şi temperaturi ridicate. Gnaisul este alcătuit în proporţii mai mari din mineralele: feldspate (> 20 %), cuarţ ca şi biotit şi muscovit, în proporţii asemănător cu granitul (care este o rocă magmatică).) al stâncii Barabar la nord de răul Punpun, lângă gura sa din râul Phalgu, seamănă cu un submarin întunecat şi sinistru care se ridică din sol.

pesterile barabar - Peșterile Barabar realizate cu o tehnologie de vârf acum 2200 de ani?

Particularitatea interesantă a grotelor este suprafaţa lor foarte lustruită şi un grad înalt de simetrie – ceea ce naşte întrebarea legitimă : cum şi cu ce tehnologie au reuşit strămoşii noştri să cioplească şi să lustruiască atât de bine o rocă în urmă cu 2200 de ani?

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top