Descopera

Peste 60 de hieroglife, cu o vechime de 5000 de ani, descoperite în deșertul Sinai rescriu istoria Egiptului Antic

Peste 60 de hieroglife egiptene, având o vechime de 5000 de ani, au fost descoperite recent de către arheologi în deșertul Sinai. Acestea sunt mărturia vie că civilizația egipteană reprezintă încă un mister neelucidat cu numeroase detalii incredibile.

Hieroglifele în cauză au fost descoperite pe peretele unei mine vechi de cuarț și în urma analizei s-a stabilit că au o vechime de aproximativ 5000 de ani. Una dintre inscripții vorbește despre o regină a Egiptului Antic, pe nume Neith-Hotep. Aceasta este cofondatoarea Primei Dinastii și este pentru prima dată când arheologii îi descoperă existența.

Conform declarațiilor profesorului Pierre Tallet, de la Universitatea Sorbona, aceste inscripții sunt dovada vie că vechii egipteni au dorit să marcheze într-un fel sau altul granițele vechiului regat.

Interesant este faptul că regina faraon Neith-Hotep a condus Egiptul cu mult înainte de Hatshepsut sau Cleopatra VII. În aceste condiții, nu se poate preciza cauza pentru care numele său nu este regăsit pe nicio inscripţie dintr-o piramidă sau chiar papirus. Este limpede că regina faraon a jucat un rol straniu, acesta fiind motivul pentru care a fost scoasă din istoria Egiptului.

O altă inscripție descrie faptul că orașul antic Memphis a fost construit de către faraonul Narmer și nu de Menes așa cum spun scrierile grecilor antici. Mai mult de atât, Memphis a fost capitala Egiptului din acele vremuri și toate clădirile aveau pereții albi, acesta ar fi fost motivul pentru care era numit orașul alb.

Conform declarațiilor lui Tallet, Memphis a fost ridicat cu mult înainte față de anul în care s-a considerat până la această descoperire. Adică cu cel puțin două sau trei generații de faraoni. În acest sens, civilizația egipteană este mult mai veche decât s-a anticipat și cu siguranță că istoria sa trebuie revizuită din temelii.

loading...

wadi ameyra 1 - Peste 60 de hieroglife, cu o vechime de 5000 de ani, descoperite în deșertul Sinai rescriu istoria Egiptului Antic

Aceste hieroglife descoperite recent sunt dovada vie că această civilizație fascinantă este mult mai veche decât s-a crezut și cu siguranță că odată cu trecerea timpului alte detalii incredibile vor ieși la iveală.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top