Peste 30 milioane de chinezi locuiesc in pesteri

Peste 30 milioane de chinezi locuiesc in pesteri

China este o ţară a cărei populație este în continuă creștere. Cu toate că autoritățile încearcă de ani de zile stoparea fenomenului sau chiar tinerea lui sub control, realitatea este mult mai crudă decât se anticipa. Se pare că măsurile guvernului chinez nu dau niciun fel de roade atâta timp cât în urma unui recensământ s-a dovedit că peste 30 milioane de chinezi trăiesc în peșteri.

Aceasta este soluția de compromis pe care chinezii o acceptă până în clipa în care îi găsesc o locuință la bloc. Peșterile au devenit în China o normalitate pentru că populația este atât de numeroasă încât este greu să se mai găsească o locuinţă decentă.

Spre surprinderea tuturor, Xi Jinping, cel care ar putea să-i urmeze președintelui Hu Jintao, a locuit într-o peștera mai bine de 7 ani.

 

Cavernele în China sunt dotate cu electricitate sau alte facilităţi, drept pentru care oamenii preferă să locuiască acolo decât într-un apartament pe care să-l împartă cu mulţi alţi chiriaşi. Sunt numeroase avantajele care îi împing pe chinezi să locuiască în asemenea condiții, vara este răcoare, iarna cald, plus sentimentul rustic.

Loading...
loading...

Related posts