Take a fresh look at your lifestyle.

Peste 30 de ani, miliarde de oameni vor muri de foame

Dacă acceptăm că teoria mayașilor este eronată și Apocalipsa nu va veni în data de 21 decembrie 2012, viitorul omenirii este amenințat din mai multe unghiuri. Poluarea și încălzirea globală ar putea fi un element cheie care va pune sub semnul întrebării viața pe Terra, sau declanșarea unui război mondial de proporții apocaliptice ar putea contribui la grăbirea sfârșitului lumii. Și dacă toate acestea nu se vor întâmpla, nu putem să fim siguri că am scăpat în totalitate de un sfârșit dramatic pentru că un nou studiu arată un viitor ai sumbru decât își poate imagina oricine.

Jeremy Grantham, co-fondator la GMO, una dintre cele mai mari companii de administrare de fonduri din lume, susține că Apocalipsa va fi adusă de lipsa fosforului. În condițiile în care planeta noastră poate să susțină doar 1,5 miliarde de oameni și când noi suntem în prezent 7 miliarde, preconizându-se în următorii 30 de ani o populație de 12 miliarde de suflete, agricultura, cât și producția de alimente vor deveni o problemă majoră. Aceasta va fi adevărata Apocalipsă în opinia lui Grantham pentru că mâncarea va fi insuficientă și foametea va pune stăpânire pe întreg globul.

Fosforul este o substanță importantă pentru îngrășămintele agricole și se află într-o cantitate limitată. Momentan culturile agricole au un randament ridicat datorită utilizării acestei substanțe, dar odată ce va deveni insuficientă atunci ne vom întoarce la agricultura care se practica cu 100 de ani în urmă. Ce va urma nu poate să fie decât o situație dramatică care va pune în pericol existența vieții pe Terra. Singura soluție este limitarea numărului populației globale la aproximativ 1,5 miliarde de locuitori pentru că altfel foametea va fi cuvântul cheie care va controla întreaga societate. Maximul producției agricole va fi atins în circa 30 de ani, după care va intervrni declinul.

loading...