Peste 15.000 de oameni de știință lansează un semnal de alarmă cu privire la deteriorarea planetei

Peste 15.000 de oameni de știință lansează un semnal de alarmă cu privire la deteriorarea planetei

O echipă de peste 15.000 de oameni de știință a semnat un apel cu privire la deteriorarea stării planetei. Semnalul de alarmă este adresat tuturor țărilor din lume și încearcă să prevină un scenariu apocaliptic.

Schimbările climaterice au devenit o normalitate în zilele noastre și măsurile pentru a stopa poluarea nu sunt deloc satisfăcătoare. Fiecare țară își urmărește interesele proprii fără să mai țină contul că distruge considerabil mediul înconjurător. Aceasta atitudine este una de neînțeles și va conduce spre un viitor sumbru, în care ecosistemul, așa cum îl cunoaștem în prezent, nu va mai exista.

Un grup de peste 15.000 de oameni de știință, din 184 de țări, a inițiat un apel la nivel global cu privire la distrugerea planetei. Apelul se intitulează „Punere în gardă pentru omenire: al doilea avertisment” și este adresat tuturor țărilor de pe această planetă. Specialiștii susțin că în ritmul actual, Terra se va degrada considerabil în anii următori și nu va mai fi atât de prietenoasă vieții. Semnalul de alarmă a fost publicat în revista de specialitate BioScience și are ca reper împingerea ecosistemului dincolo de capacitățile sale pentru a susține viața.

În esență, avertismentul descrie faptul că omul este principalul vinovat pentru distrugerea planetei și cel mai ciudat este faptul că încă nu o conștientizează. Resursele naturale sunt exploatate la maximum, ceea ce va duce la dispariția lor. Într-un viitor apropiat, oamenii nu vor mai avea resurse naturale și atunci economia mondială va intra în colaps. Astfel, Terra se va transforma treptat într-un loc ostil vieții.

Aceasta este a doua oară cândoamenii de știință din lume” transmit un astfel de avertisment omenirii. Primul apel de acest gen, publicat în 1992, după Summitul Pământului de la Rio (Brazilia), a fost aprobat de aproximativ 1.700 de cercetători, între care o sută de laureați cu Nobel. Cu toate acestea, nimeni și nimic nu pare că poate să oprească răul actual. Schimbarea pare un lucru imposibil de realizat, iar poluarea continuă să ne distrugă mai întâi planeta și apoi viața.

Ne înmulțim, în timp ce animalele dispar

„În curând, va fi prea târziu pentru a inversa această tendință periculoasă”.Omenirea nu face ceea ce trebuie făcut urgent pentru a proteja biosfera amenințată„, spun autorii declarației.

Loading...

terra

De asemenea, apelul citează pierderea a aproape 120,4 milioane de hectare de terenuri forestiere transformate în cea mai mare parte în terenuri agricole, precum și creșterea semnificativă a emisiilor de dioxid de carbon (CO2) și a temperaturilor medii globale. Acești oameni de știință consemnează, de asemenea, creșterea cu 35% a populației lumii și reducerea cu 29% a numărului de mamifere, reptile, amfibieni, păsări și pești.

loading...

Related posts