Personalități marcante ale omenirii și bolile de care au suferit

Se spune că boala nu ocolește pe nimeni, indiferent de condiția socială. Unii au luptat împotriva bolii și au avut norocul să câștige această bătălie. Au avut la dispoziție bani pentru tratamente ultra performante, alții au avut noroc, zile de la Dumnezeu.

Personalitățile politice predispuse la boli


Când ești un lider mondial ești celebru, bogat, toată lumea este la picioarele tale. Cel puțin așa par lucrurile din afară. Cu toate acestea și personalitățile lumii au avut sau au problemele lor de sănătate pe care le-au ascuns ca nu cumva prestigiul lor să aibă de suferit.

Abraham Lincoln și Winston Churchill au suferit de depresie severă. Mulți ani, această problemă medicală a fost ascunsă. Numai cei apropiați celor doi lideri politici au cunoscut tenebrele prin care au trecut cei doi.

Theodore Roosevelt, președinte SUA, a suferit de convulsii epileptice care au fost ținute departe de ochii presei.

Ronald Reagan a fost președinte al SUA între 1981-1989. El a suferit de demență, ca urmare a unei lovituri la cap. A condus SUA timp de opt ani.

Mao Zedung, fondatorul și liderul Partidului Comunist Chinez, a murit în anul 1976. Mulți ani mai târziu, s-a aflat că el a murit de scleroză laterală amiotrofică, o boală care a fost ținută secretă.

Loading...

Roosevelt este singurul președinte care a condus SUA mai mult de două mandate. În anul 1921, la vârsta de 39 de ani, el a contactat poliomielita, o boală infecțioasă virală. El a condus America în scaun cu rotile până la sfârșitul vieții.

Parkinson, o boală fără remedii


Parkinson este o boală care lovește fără a exista remedii. Hitler, papa Ioan Paul al II-lea, Salvador Dali, Muhammad Ali, toți au suferit de această boală.

Tulburarea bipolară, de la depresie la stări euforice


La vârsta de 48 de ani, Ludwig van Beethoven rămâne complet surd și comunică numai prin scris. Este diagnosticat cu tulburare bipolară și se gândește tot mai mult la sinucidere.

Ani de-a rândul pictorul olandez Vincent Van Gogh a suferit de această boală care l-a făcut să se sinucidă.
Marele Napoleon Bonaparte a suferit de această boală. Stările lui erau pline de agresivitate. Se spune că inteligența lui excepțională a fost generată de această boală.

Autismul, boala geniilor


einstein tagore

Seneca spunea că nu există genii fără un strop de anormalitate, de nebunie.

Einstein, Newton, Mozart, Andersen, Kant au suferit de autism, ceea ce nu i-a împiedicat să ajungă genii.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și