Personaje istorice obsedate de viața veșnică: Împăratul Qin Shi Huang și contele Saint Germain

Personaje istorice obsedate de viața veșnică: Împăratul Qin Shi Huang și contele Saint Germain

Qin Shi Huang a fost primul împărat chinez care a căutat elixirul tinereții. El dorea să trăiască veșnic. De curând, au fost descoperite texte care au o vechime de peste 2200 de ani, în care sunt prezentate ordinele pe care împăratul le-a dat învățaților de la curtea regală, cu privire la descoperirea unui elixir al tinereții.

Qin Shi Huang s-a născut în anul 259 î.Hr., și a murit în anul 210 e.n. El a reușit să creeze o națiune unită și ca urmare, a fost numit împărat.

În anul 2002, au fost descoperite într-un puț abandonat din regiunea Hunan, 36000 de texte scrise pe bambus. Printre acestea, există un decret dat de împărat cu privire la realizarea unei poțiuni care să-i asigure nemurirea.

Alte texte fac referire la descoperirea unei plante în munții sacrii și care ar fi avut puteri miraculoase. Un alt text face referire la consumul de cinabru, un mineral compus din 85% mercur și 15% sulf, pe care împăratul îl considera elixirul tinereții. Din păcate, tocmai acest mineral avea să-i curme viața la vârsta de 49 de ani.

Cu toate că nu a descoperit elixirul tinereții, împăratul era convins că există viață dincolo de moarte și a ordonat construcția unui fascinant mausoleu subteran cu 8000 de luptători din teracotă, care aveau misiunea de a-l apăra în viața de după moarte.

 

Mausoleul este unic în lume și a fost descoperit în anul 1974, de niște țărani care săpau un puț. Peste 30 de ani au lucrat supușii împăratului la această grandioasă construcție, la care au luat parte cei mai vestiți meșteri din toată China. Mausoleul era acoperit cu un tumul înalt de 50 de metri. Soldații și caii sunt realizați din teracotă, iar armele din bronz.

Împăratul Qin Shi Huang nu este singurul personaj obsedat de nemurire. Contele Saint Germain rămâne în istorie prin misterul din jurul său privind longevitatea sa.

Contele Saint Germain

Primele date despre contele Saint Germain datează din anul 1745, Anglia. El este prezentat ca fiind o persoană instruită, o adevărată enciclopedie, un aventurier care călătorește mult și care are multe secrete. Voltaire scria despre el că este persoana care știe tot.

În anul 1749, este prezentat regelui Louis al XV-lea care este fascinat de misteriosul personaj. Documentele vremii îl descriu ca fiind nu numai un bun chimist, el era un excepțional alchimist.

CONTELE SAINT GERMAIN

Mulți susțineau că el deținea elixirul tinereții, că în laboratoarele lui secrete fabrica aur și pietre prețioase. Marchizul Valbelle povestea că a asistat la o experiență a contelui, în care o monedă din argint a fost transformată în aur.

Voltaire a fost primul care a scris despre longevitatea contelui, care s-a născut în anul 1660 și ultima lui apariție a fost în anul 1821, când ar fi avut vârsta de 161 de ani.

loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)