PERICOLUL VINE DIN UNIVERS. CATASTROFE CARE POT DISTRUGE OMENIREA

PERICOLUL VINE DIN UNIVERS. CATASTROFE CARE POT DISTRUGE OMENIREA

Atunci când suntem întrebați care este cel mai mare pericol pentru omenire răspundem, un război nuclear sau încălzirea climatică. În realitate, suntem expuși la pericole mult mai mari care își au originea în Univers.

Vă prezentăm câteva dintre aceste scenarii.

Soarele

Soarele are peste 4,5 miliarde de ani și ne asigură o viață confortabilă pe Terra. Evoluția sa va conduce la dispariția planetei noastre. Conform unui studiu elaborat de specialiștii de la Universitatea Nottingham Trent, Soarele reprezintă cel mai mare pericol pentru planeta noastră.

În câteva miliarde de ani, el va avea un diametru de 100 de ori mai mare, va fi de 2000 de ori mai luminos și va degaja o cantitate enormă de particule și radiații care vor genera vânturi solare foarte puternice și care vor face din planeta noastră un deșert calcinat.

Un alt pericol constă în faptul că Soarele crează un câmp magnetic foarte puternic care afectează comunicațiile.

Coliziunea dintre galaxiile Calea Lactee și Andromeda

Galaxiile sunt într-o interacțiune continuă. Această afirmație se bazează pe faptul că apar în mod continuu și spontan noi stele. S-a emis ipoteza că în urma coliziunii dintre cele două galaxii se va forma o nouă galaxie care va modifica componența și structura celor două galaxii.

Pământul vs fluxul de raze cosmice

Stratul de ozon al planetei noastre este supus unui asalt al fluxului de raze cosmice. Fără ozon, se vor forma fotoni gamma care vor genera găuri negre.

În secolul al VIII-lea, un flux de raze cosmice a provocat o creștere spectaculoasă a cantității de carbon care a afectat planeta noastră și inclusiv locuitorii săi.

Stelele rătăcitoare

Stelele se deplasează cu viteze uriașe și distrug totul în calea lor. Conform specialiștilor, o stea rătăcitoare se deplasează cu o viteză de 100 km/s, iar în traseul său aduce pagube incomensurabile care produc catastrofe ireversibile. În acest sens a fost dat exemplul stelei Chronos care a distrus în pasajul său, 12 planete asemănătoare Terrei.

Asteroizii, axa răului

Asteroizii au produs dispariția dinozaurilor și puteau pune capăt existenței omenirii. Se presupune că într-o zi, o ploaie de asteroizi și de comete vor pune capăt vieții pe planeta noastră.

rp_univers_03.jpg

Coliziunea cu planeta X

Planeta X sau Nibiru este o planetă mitică. Sunt predicții conform cărora Nibiru ar intra în coliziune cu Pământul. Predicția nu s-a adeverit până în prezent, însă planeta noastră este scena unor fenomene extreme.

Ne referim la seisme cu magnitudine mare, erupții vulcanice, topirea ghețarilor, uragane sau tsunami, fenomene care s-au amplificat în ultimii ani, din motive necunoscute.

CATEGORIES
Share This
>