PERICOLUL DE LÂNGĂ NOI. SUPER BACTERIILE MUTANTE

PERICOLUL DE LÂNGĂ NOI. SUPER BACTERIILE MUTANTE

După zece ani de cercetări, mai mulți specialiști ruși au demonstrat că pe măsură ce microorganismele petrec mai mult timp în spațiu, ele devin mai rezistente la antibiotice.

Microorganismele au fost numite organisme mutante care sunt un adevărat pericol pentru viața pe planeta noastră.

Cercetătorii ruși afirmă că după ce au fost expuse un timp îndelungat vidului spațial, microorganismele devin mult mai rezistente și violente. Microbii mutanți sunt un real pericol pentru toate formele de viață de pe planeta noastră.

Încă din anul 2005, au fost recoltate peste 68 de tipuri de microorganisme de pe Stația Spațială Internațională care au fost cotate cu risc biologic. Aceste bacterii au o rezistență ridicată la cel puțin opt antibiotice foarte puternice.

S-a observat că în contact cu antibioticul, bacteria și-a schimbat forma și dimensiunile, tocmai ca mai puține celule să intre în contact cu antibioticul. În plus, membrana exterioară s-a îngroșat, devenind mai rezistentă la antibiotic.

Studiile realizate de către cercetători și Germania și Danemarca au stabilit că în condiții de gravitate redusă, bacteriile devin mult mai rezistente, ca urmare a unor mutații pe care le înregistrează.

Loading...

Super bacteriile, pericolul de lângă noi

În anul 2016, în SUA a fost depistat primul caz de infecție cu o super bacterie la o femeie în vârstă de 49 de ani. În fața acestui caz, medicii americani au realizat că sunt neputincioși, cu toate că au administrat tratamente extrem de puternice.

Super bacteriile sunt dotate cu o rezistenţă excepțională. Sub un tratament de antibiotice ele sunt capabile să formeze germeni la fel de rezistenți ca și ele. Există super bacterii care pot înregistra și 300 de mutații într-un an.

Experimentul Richard Lenski

Timp de 25 de ani, cercetătorul Richard Lenski a cultivat bacterii E.colii, pornind de la o singură bacterie. Vă prezentăm câteva dintre concluziile profesorului.

Bacteriile pot fi congelate la temperaturi de -80 de grade Celsius, lungi perioade de timp, după care își revin într-un mediu de creștere.

Bacteria care mănâncă carneSpre deosebire de om care trece la o nouă generație după 20 de ani, bacteriile au capacitatea ca într-o zi să treacă la a șasea generație.

Într-o zi, bacteriile se pot reproduce în 50 milioane de exemplare. Bacteriile acumulează mutații o dată la o sută de generații. Descendenții unei singure bacterii pot evolua diferit în condiții de mediu asemănătoare.

loading...

Related posts