PERICOLELE DE LÂNGĂ NOI care pun viata sub semnul intrebarii

Țânțarul, o insectă mică pe care nu o băgăm în seamă. O găsim aproape peste tot. Puțini dintre noi știm că anual, țânțarii fac peste un milion de victime, cu prioritate în Asia și Africa. Ei transmit omului malaria, febra galbenă.

Schistosmele sunt niște tenii mici, care acționează în zonele ecuatoriale și subecuatoriale. Pot fi cauza unei endemii parazitare mondiale. Anual sunt peste 300000 de victime, în special, în Africa.

Veninul de șarpe produce anual peste 125000 de victime. Peste 500000 de persoane suferă amputări în urma mușcăturilor de șarpe.

Scorpionul cu coada sa mortală face anual, 4000 de victime. În realitate se spune că ar fi mult mai multe victime.

Crocodilul sau mâncătorul de oameni. Există 13 specii de crocodili, dintre care două sunt periculoase pentru om. Sunt cele mai mari reptile din lume, iar forța fălcilor este de 22000 newtoni. Statisticile arată că peste 400 de oameni își pierd viața în astfel de accidente.

Loading...

Elefanții fac anual peste 200 de victime, numai în India. Faptul că omul a invadat habitatul elefantului, duce la astfel de accidente.

Hipopotamul este cel mai masiv mamifer și cel mai primejdios. Cele mai multe atacuri se produc în apă.

Albinele sunt esențiale pentru conservarea biodiversității. Ele devin periculoase când omul se apropie de habitatul lor. Anual, câteva sute de persoane mor din cauza înțepăturilor.

Leii și tigrii sunt responsabili de moartea a 20 de oameni, anual.

Meduzele din Australia și Florida au dimensiuni de 3 centimetri, însă veninul este foarte periculos pentru om. Veninul lor produce instantaneu paralizia la om.

De curând a fost descoperit un nou virus, care poate afecta o treime din populația planetei. Este vorba despre un virus care se dezvoltă într-o algă verde. Virusul are un impact negativ asupra dezvoltării cognitive, asupra persoanelor care trăiesc în apropierea mărilor și oceanelor. Virusul a fost numit ATCV 1 și are capacitatea de a distruge țesuturile și după moartea unei persoane. El a fost depistat în gâtul persoanelor care suferă de afecțiuni psihologice. Virusul afectează funcționarea creierului, simțurile, atenția.

În baza statisticilor care au fost efectuate de specialiști, se poate constata că marile pericole pentru om, vin de la viruși sau insecte și nu de la animalele pe care le considerăm cu toții, foarte periculoase.
Armele biologice sunt considerate arme de distrugere în masă, la fel ca și cele chimice sau nucleare. Ele utilizează agenți patogeni și pot provoca epidemii la scară mondială.

Să ne aducem aminte că, în 2001, înainte ca Războiul din Golf să înceapă, Irakul era pe punctul de a începe fabricarea armelor biologice.

În anul 1995, o sectă japoneză, Aum Shinrikyo a lansat un atac chimic în metroul din Tokyo. Anchetatorii au descoperit, după atac, în laboratoarele acestei secte se produce antrax, în vederea unui atac. În anul 1960, armata americană a folosit arme biologice în Okinawa, provincie pe care a ocupat-o până în 1972. Toată vegetația din zona supusă testului a fost distrusă aproape instantaneu.

images

În timpul celui de al doilea Război Mondial, în 1942, prin dispoziția lui Himmler, la Dachau au fost testate arme biologice pe deținuții evrei. Se dorea utilizarea unor astfel de arme în războiul pe care îl duceau.
Istoricul american, Frank Snowden, susține în una din cărțile sale că în anul 1943, naziștii sunt responsabili de un atac cu arme biologice, care a avut loc lângă Roma. Au răspândit milioane de larve de țânțari care au produs malarie în acea zonă. Producerea armelor biologice este interzisă din 1925, și totuși…loading...
S-ar putea să-ți mai placă și