Pepsi Next, bautura carbogazoasa care contine substante din fetusi umani?

Compania de băuturi carbogazoase Pepsi, doreşte să dea lovitura cu un nou produs pe piaţă, Pepsi Next. Pentru că acest nou produs să devine unul competitiv, cu un gust deosebit, Pepsi a apelat la practici neortodoxe, folosind fetuşii umani avortaţi pentru a extrage o substanţă care să confere băuturii răcoritoare un gust deosebit. Din clipa în care această afirmaţie a ajuns la urechile consumatorilor, a început boicotul la nivel global al companiei Pepsi. Scandalul, pornind din Statele Unite ale Americii, o Comisie guvernamentală a fost instituita, iar verdictul asupra problemei Pepsi a fost unul uluitor, „această practică este una normală”.

Pe 28 februarie 2012, Comisia guvernamentală a aprobat un proiect de lege prin care orice companie poate să folosească fetuşii avortaţi din clinicele americane pentru cercetare şi chiar pentru extragerea unei substanţe care să fie inclusă în alimentaţie, în speţă băuturile carbogazoase. Această decizie terifiantă a provocat indignare în rândul consumatorilor, pentru că în acest fel SUA face primul pas spre canibalism. În acest fel, i se permite companiei americane să utilizeze copiii morţi pentru extragerea unei substanţe care va fi inclusă în formula produsului, Pepsi Next.

Debi Vinnedge, Director Executiv a organizaţiei Children of God for Life (Copiii lui Dumnezeu pentru Viaţă), organizaţia care a deconspirat colaborarea dintre Pepsi şi Senomyx în folosirea fetuşilor avortaţi, a spus că a fost „îngrozită şi dezgustată de apatia şi nesimţirea companiei Pepsi şi a comisiei prezidenţiale a lui Obama”. Sute de organizaţii din Statele Unite au chemat mii de oameni pentru iniţierea unui protest de amploare, prin care se încearcă modificarea proiectului de lege şi inclusiv formula de fabricare a noului produs. Boicotul băuturilor de acest fel s-a extins deja în Canada, Germania, Polonia, Anglia, Irlanda, Scoţia, Spania, Portugalia, Australia şi New Zeelandă.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...