Stiinta

Pentru prima data in istorie NASA a detectat o lumina de pe o planeta din afara sistemului nostru solar

2views

Un telescop NASA a detectat pentru prima dată o lumină provenită de pe o planetă, aflata în afara sistemului nostru solar, numită 55 Cancri şi botezată de astronomiSuper Pământul“. Această planetă este de două ori mai mare  decât Terra și orbitează în jurul unei stele aflate la 41 ani lumină de omenire.

Planeta a fost descoperită în 2004 şi nu este locuibilă de oameni. Este de două ori mai mare decât Terra şi are o masă de opt ori mai mare. De la descoperirea sa oamenii de ştiinţă au remarcat mai multe anomalii.Super Pământul” face parte dintr-un sistem în care cinci planete sunt aliniate şi orbitează în jurul unei  stele în constelația Racului. Planeta are o densitate foarte mare şi orbitează foarte aproape de steaua-mamă, de 26 de ori mai aproape decât o face planeta Mercur în jurul Soarelui.

Temperatura la suprafaţa planetei este una imensa, ridicându-se undeva la peste 1700 grade Celsius, fapte pentru care elementele din compoziţia atmosferică, printre care apa şi mai multe gaze, sunt în stare „fluidă supercritică”, în care gazele capătă o stare lichidă.

 

Detectarea unei lumini infraroșii pe o planetă din afara sistemului nostru solar este un pas imens în descoperirea spaţiului susţin oamenii de ştiinţă de la NAŞA. Acest eveniment este unul de o importanţă crucială pentru că în acest fel tehnologia avansează pe zi ce trece şi descoperirea vieţii în Univers va fi următorul pas logic.

loading...