Stiinta

PENTAGONUL, proiecte care vor schimba viața oamenilor în bine

Pentagonul este una dintre cele mai bine protejate zone din lume. La Pentagon lucrează peste 26000 de persoane, civili și militari. Clădirea a fost inaugurată în ianuarie 1943 și are cinci etaje. Holurile clădirii au o lungime de 28 de kilometri.

În subteran, există buncăre care pot proteja în cazul unui atac nuclear. Despre Pentagon se spune că beneficiază de cele mai performante ordinatoare din lume. Clădirea Pentagonului are o istorie interesantă. Generalul Somervell a decis construirea unei construcții care să adăpostească toate departamentele de resort. Generalul le-a dat subordonaților patru zile pentru a realiza planul clădirii.

De-a lungul timpului, Pentagonul a finanțat multe proiecte care s-au derulat departe de ochii lumii. DARPA, departamentul de cercetare din cadrul Pentagonului a reușit să realizeze un fenomen care a intrat în istoria omenirii. Cercetătorii au reușit să camufleze timpul timp de 40 de picosecunde.

Până la acest experiment au fost realizate alte experiențe în care obiectele au devenit invizibile grație curbării luminii. Dacă lumina nu atinge un obiect acesta devine invizibil.

În prezent, DARPA lucrează la un alt proiect ambițios. Este vorba despre crearea unor organisme sintetice care sunt teoretic nemuritoare. Acestea pot fi ucise numai prin acționarea unui comutator molecular.

Pentagonul are în derulare un alt proiect început în anul 2015. Peste 2,5 milioane de americani au servit pe câmpul de luptă din Irak și Afganistan. 300000 dintre aceștia s-au întors acasă cu traume și leziuni cerebrale. DARPA a lansat un program pentru a redresa funcția cognitivă, precum și pentru a vindeca leziunile cerebrale.

loading...

Programul se concentrează în jurul unor cipuri care vor fi introduse în țesuturile creierului. Au fost implantate proteze neuronale la un număr important de voluntari.

PENTAGONUL - PENTAGONUL, proiecte care vor schimba viața oamenilor în bine

Cercetătorii de la DARPA speră să realizeze roboți care să rezoneze la cel mai înalt nivel cu creierul uman. Oficialitățile DARPA susțin că scopul acestui proiect este unul terapeutic. Alte voci susțin contrariul.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top