Pedro, misterul mumiei unui umanoid de doar 16,5 centimetri înălțime

O legendă despre oameni extrem de mici, care dețineau puteri extraordinare, face parte din cultura amerindienilor. Aceștia spuneau că oamenii mici, sau spiritele, au trăit pe teritoriul nord-american, cu mii de ani în urmă și au dispărut brusc ca și cum nu ar fi existat niciodată.

Această legendă pare desprinsă dintr-o altă lume și puțini au fost cei care iau dat crezare. Însă, totul s-a schimbat în vara anului 1932, când doi căutători de aur, Cecil Mayne si Frank Carr, au realizat o descoperire extraordinară.

Bărbații se aflau Munții San Pedro în Wyoming (SUA), când din întâmplare au dat peste o peșteră. Gura acesteia era astupată cu un bolovan imens. Cei doi, în speranța unui câștig ușor, au hotărât că trebuie să spargă acea stâncă. Au plasat explozibil și în câteva secunde stânca s-a făcut pulbere.

Cei doi căutători de au au pătruns în peștera cu pricina, dar nu au găsit aur. Descoperirea lor a fost însă una și mai importantă pentru omenire, pentru că au reușit să scoată la lumina zilei o mumie ciudată. Aceasta aparține unui om extrem de mic, de circa 16,5 centimetri înălțime, care are un corp, două picioare, două mâini și un cap destul de mare.

Mumia a fost botezată în conformitate cu locul unde a fost descoperită, adică Pedro. Aceasta a fost trimisă spre un laborator specializat pentru a fi analizată, dar nu s-au aflat prea multe detalii. Medicii au spus că a aparținut unui făt anencefalic, adică îi lipsea o mare parte din craniu și creier.

Atunci s-a generat o întreagă dezbatere cu privire la mumia Pedro. În timp ce unii specialiști susțineau că mumia aparține oamenilor mici din legendele amerindiene, un articol apărut în publicația americană Casper Star-Tribune, în 1979, susținea că este un fals grosolan. Mumia ar fi aparținut unui copil, născut prematur undeva prin anul 1700. Dar de ce acel copil a fost mumificat și ascuns într-o peșteră şi nu a fost înmormântat așa după obiceiurile vremii?

mumia pedro - Pedro, misterul mumiei unui umanoid de doar 16,5 centimetri înălțime

Nu se poate răspunde cu exactitate la această întrebare, dar specialiștii sunt siguri că mumia Pedro nu deținea nimic mistic sau spectaculos. Imediat după aceste controverse, mumia a fost cumpărată de un colecționar bogat și a dispărut pentru totdeauna.


Referințe wikipedia.org / ancient-origins.net

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și