Bizar

PEDEAPSA CU MOARTEA ÎN LUME

În 10 octombrie este ziua mondială împotriva pedepsei cu moartea. Cu toate acestea, în lume sunt 68 de țări care practică pedeapsa cu moartea. Se spune că pedeapsa cu moartea este un eșec al justiției.

Franța a abolit pedeapsa cu moartea în anul 1981, după un scandal uriaș.

In SUA, pedeapsa cu moartea se practică în 32 de state și se poate aplica chiar și minorilor. Între timp, Irakul a revenit la pedeapsa cu moartea.

Cele mai multe execuții au loc în China, Arabia Saudită, SUA și Iran. În SUA, un deținut poate aștepta și 15 ani, până când va fi executat. În tot acest timp, deținutul ocupă o celulă de 2 metri în care este izolat 23 de ore din 24.

În ceea ce privește România, în epoca ceaușistă au fost condamnate la moarte 104 persoane. Executarea se făcea prin împușcare. Era alcătuit un pluton format din 12 persoane care primeau câte 5 cartușe și erau obligaţi să tragă foc după foc.

Cei care făceau parte din pluton aveau un profil psihologic bine definit și semnau o declarație de confidenţialitate. Dacă divulgau aceste secrete erau și ei condamnați la moarte. Ultima execuție s-a făcut în anul 1987.

loading...

În Coreea de Nord poți fi executat dacă deții o Biblie sau vizionezi filme sud coreene. În Sudan, pedeapsa cu moartea se face prin crucificare. În anul 2013, în China au fost executaţi 2300 de deținuți. Faptele acestora pot fi de proxenetism, averi ilicite, droguri.

PEDEAPSA CU MOARTEA - PEDEAPSA CU MOARTEA ÎN LUME

În anul 2016, populația masculină dintr-un sat iranian a fost executată în întregime. Bărbații erau suspectaţi de trafic de droguri. În prezent, satul este locuit numai de femei. Satul se află în apropierea graniței cu Afganistan, care este unul dintre cei mai mari producători de droguri din lume.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top