Take a fresh look at your lifestyle.

Pe 7 planete din Calea Lactee se poate gasi viata

Șapte planete din galaxia noastră sunt pe lista planetelor care ar putea să susțină viața. Aceasta este concluzia la care au ajuns astronomii, în frunte cu Abel Mendez, directorul de la Universitatea din Puerto Rico. Această listă este una nesperat de mare, pentru că în trecut doar două planete din Calea Lactee erau susceptibile de a face parte din rândul planetelor cu viață.

Datorită descoperirilor din ultima vreme, lista s-a mărit, adăugându-se alte cinci exoplanete. Cu toate acestea, Mendez susține căîn fiecare zi se anunță prin presă că sunt descoperite noi planete pe care ar putea să fie viață, dar acestea sunt articole care caută senzația și nimic mai mult.” Cele șapte planete din lista întocmită de astronomi sunt singurele planete din galaxia noastră pe care s-ar putea afla viață, sau ar putea susţine viața așa cum o cunoaștem în prezent.

planeta x
„Există 27 planete candidate de așteptare pentru a fi incluse în acest catalog. Cu toate acestea ele trebuie studiate foarte bine pentru a afla dacă sunt candidate la acest statut.”, a mai adăugat Mendez. Echipa de cercetarea studiază planetele în funcție de 3 elemente: energia pe care o primește planeta de la steaua sa, masa, cât și dimensiunile planetei. De exemplu, planetele gigante gazoase au șanse mai mici să fie susceptibile de a avea viață decât cele stâncoase mai mici.

Chiar dacă astronomii declară astfel de lucruri, trebuie să ținem cont că aceste previziuni se bazează strict pe presupuneri și planetele nu sunt evaluate din punct de vedere fizic ci doar imaginativ. Probabil că sunt mult mai multe planete care ar putea să susţină viața aşa cum o cunoaștem noi, dar nu au fost încă descoperite. Pe de cealaltă parte, toate planetele pe care specialiștii cred că sunt locuibile, în realitate pot fi lipsite de viață și de condiții propice.

loading...

Comentariile sunt închise.