Bizar

PASQUAL PINON – OMUL CU DOUĂ CAPETE

Pasqual Pinon sau Omul cu două capete a făcut senzație, la începutul secolului XX. Boala de care suferea Pinon se numește parazit craniopagus. Omul nu avea două gâturi. Cel de-al doilea cap ieșea ca o protuberantă din vârful craniului și avea cam jumătate din dimensiunea unui cap normal.

Pinon susținea că cel de-al doilea cap avea autonomie și că poseda simțul văzului. Pinon mai afirma că până la vârsta de 20 de ani a putut vorbi și cu cel de al doilea cap. După vârsta de 20 de ani a suferit un accident cerebral și cel de al doilea cap s-a atrofiat. Medicii au fost consternați când l-au examinat pe Pinon, deoarece nu mai văzuseră un caz similar, în istoria medicinei. Celelalte cazuri pe care le studiaseră medicii, arătau că cele două capete erau unite.

Un asemenea caz a fost cel al unui băiat din Bengal. Mai recent, este și cazul unei fetițe din Republica Dominicană, care are o anomalie care se numește în termeni populari, cap în oglindă. Apetitul nostru pentru ceea ce este neobișnuit, a făcut ca aceste persoane să fie în centrul atenției, transformându-i în adevărate celebrități. Timp de trei ani, Pinon a fost atracția celor care mergeau la circ.
O altă personalitate a lumii circului a fost William Durks, care susținea că are două fețe. În realitate, el avea nasul și gura despicate în două.

Deși numai unul dintre ochii săi funcționa, el își desena un al treilea ochi, în frunte, imaginea fiind terifiantă.
Gemenii siamezi, lipiți, sunt o anomalie naturală, rară, care se produce ca urmare a separării incomplete, în uter a unui singur ovul fertilizat. Termenul provine de la prima pereche de gemeni identici, care se numeau Chang și Eng, care s-au născut în Siam și au devenit celebrii în secolul al XIX-lea.

Gemenii au trăit peste 60 de ani, s-au căsătorit și au avut în total, 21 de copii. Cel mai vestit european din acea perioadă a fost Jean Libbera, din Roma.  El a devenit cunoscut, în spectacolele de circ, ca fiind omul cu două trupuri. În unele cazuri de gemeni lipiți, unul dintre gemeni se dezvoltă normal, iar celălalt nu se transformă într-un individ normal. Libbera avea un trup normal, dar de la umeri în jos, avea atașat un alt trup.

Trupul fratelui geamăn, nedezvoltat complet, era atașat de trupul lui Libbera, care era sănătos. Craniul semidezvoltat al fratelui geamăn, era așezat chiar în interiorul trupului lui Libbera. Știința medicală a numit acest caz ca fiind parazit epigastric, deoarece era format din țesut viu, care se hrănea din corpul lui Libbera. Mai jos vă prezentăm câteva anomalii extreme ale corpului uman.

Anencefalia

Constă în lipsa craniului. Bebelușul care se naște, poate trăi câteva săptămâni. Emisferele cerebrale sunt înlocuite de țesutul conjunctiv roșiatic. Celulele nervoase degenerează și nu mai e posibilă dezvoltarea lor.

Osificarea mușchilor și a tendoanelor

Cei diagnosticați cu această boală, au un extra-schelet, în afara celui normal. Pacienții cu această boală, ajung să nu-și mai poată mișca propriul corp. Boala este incurabilă.

Coada umană

Există peste o sută de astfel de cazuri în lume. Coada se află în zona osului sacral. Coada este formată din țesuturi, nervi, piele, cartilagii, os. Cauza apariției nu este cunoscută.

pascual PASQUAL PINON – OMUL CU DOUĂ CAPETE

Progeria sau îmbătrânirea prematură

Îmbătrânirea începe la vârsta de 4 ani. Sunt rare cazurile în care un bolnav a trecut de vârsta de 13 ani.  A fost o excepție în Canada, când bolnavul a trăit 17 ani.

Capul parazit

Bebelușul se naște cu un al doilea cap, numit parazit. Au fost 8 cazuri în lume, din care trei au supraviețuit.

Sindromul Ambras

Copilul se naște cu foarte mult păr pe față și pe corp. În lume sunt 40 de cazuri.

Copilul sirenă

Copilul se naște cu picioarele și degetele lipite. Unul din 70000 de bebeluși, suferă de această boală.

Cyclopia

Copilul se naște cu un singur ochi, în frunte.

loading...
Comments
To Top