Paradox: Dacă cazi într-o gaură neagră ești în același timp și viu și mort

1

Una dintre cele mai interesante întrebări, de pe buzele oamenilor de știință, este: Ce se întâmplă cu un om dacă este absorbit de o gaură neagră?

Gaură neagră, proprieteți

Unul dintre cele mai interesante aspecte ale unei găuri negre este că legile fizicii, așa cum le cunoaștem noi, dispar pur și simplu. Acesta este motivul principal pentru care acest obiect cosmic este atât de interesant ți fascinant. Interesant este faptul că o gaură neagră poate să apară în urma exploziei unei stele, care a rămas fără combustibil pentru fuziunea nucleară și s-a prăbușit sub forța propriei gravitații.

Astronomii sugerează că numai în galaxia noastră există peste 100 de milioane de găuri negre, iar una de dimensiuni considerabile este de circa 10 miliarde de ori mai mare decât Soarele. Aceste găuri negre absorb materia și o descompun. De nenumărate ori, numeroși fizicieni au sugerat că în găurile negre există adevărate universuri, care funcționează după alte legi ale fizicii. De asemenea, s-a spus că și noi am fi trăi într-o imensă gaură neagră.

Paradoxul informațiilor

Limita exterioară a unei găuri negre este orizontul evenimentului său. Adică, acel punct în care orice obiect ajuns nu mai poate scăpa de forța gravitațională a găurii negre. În acel moment orice obiect este atras în interiorul acestui univers imens, din care nu mai poate scăpa.

Cu toate acestea, oamenii de știință susțin că un om, odată intrat într-o gaură neagră, cu siguranță că nu va mai putea ieși, dar el ar putea să se întoarcă în trecut.

Informațiile fizice ale materiei ar putea să dispară într-o gaură neagră și din acest motiv, acea materie sau chiar omul, ar putea să existe simultan în trecut dar și în viitor. Acesta este un paradox, care încă nu poate fi probat. Este vorba despre o ipoteză și nimic mai mult, pentru că nimeni nu știe cu adevărat ceea ce se petrece într-o gaură neagră.

Iată un exemplu concret pentru a înțelege paradoxul găurii negre

Vă aflați împreună cu un prieten. O sa-l numit Mihai. Vă apropiat înspăimântător de mult de o gaură neagră, iar Mihai vă privește de la distanță. Dintr-o dată Mihai vede cum dispăreți, cum corpul sau materia se evaporă. Prin ochii lui Mihai sunteți mort, dar în gaura neagră sunteți în viață. Acesta este paradoxul informațiilor dintr-o gaură neagră.

Odată materia absorbită, ea nu mai există în acest Univers, dar există în gaura neagră și nimeni nu își poate explica ceea ce se întâmplă cu ea.

 

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și