The news is by your side.

Papirusul lui Tulli: Cum se intalneau egiptenii cu civilizatiile extraterestre

0

Povestea stranie a unui papirus descoperit în 1934 de către frații Tulli, profesorul Alberto Tulli și monseniorul Augusto Tulli, ridică mari semne de întrebare cu privire la adevărul care este ascuns sistematic. Profesorul Tulli, care a devenit ulterior director al Pontificiului Muzeul Egiptean din Vatican, nu a avut bani suficienți pentru a cumpăra misteriosul papirus, dar a avut inspirația de al copia în întregime.

Cu ajutorul unui prieten de-al său, textul a reușit a fi tradus în cele din urmă. Povestea este una de-a dreptul fascinantă, relatată de faraonul Thuthmosis III (1482 – 1450 î.e.n.), care prezintă cu lux de amănunte o întâlnire între o civilizație extraterestră și vechii egipteni.

Traducerea papirusului a fost făcută publică pentru prima dată în 1956 în revista ufologia englezăFlying Saucers Uncensored”. Ani buni mai târziu, mai multe note explicative au fost adăugate textului, pentru ca povestea să prindă un contur bine definit.

Iată un fragment tradus din papirus:

În anul 22, în a treia lună de iarnă, în ceasul al şaselea din zi, scribii Casa Viaţii a observat un cerc de foc care vine din cer […] Din gura sa iese un fel de respiraţie. Ea nu arecap. Corpul său e ca o tija de lung si ca o baghetă de larg. Nu avea nici voce. Şi inimile carturarilor a devenit confuze şi s-au aruncat ei înşişi jos, pe burta lor […] apoi au raportat acest lucru lui Faraon; Majestatea Sa a ordonat […] […] a fost examinat [.. .] şi el a meditat asupra a ceea ce sa întâmplat, că acesta a fost înregistrat în sulurile de la Casa Vietii. Acum, după ce câteva zile au trecut, aceste obiecte au devenit tot mai numeroase în cer. Splendoarea lor a depăşit pe cea a soarelui şi era extinsă in limitele celor patru unghiuri ale cerului […] înalt şi-n lat, în cer era poziţia de la care aceste cercuri de foc au venit şi au plecat. Armata lui Faraon privea, cu el în mijlocul lor. Au fost si după cină. Apoi, aceste cercuri de foc au urcat mai mult în cer şi s-au îndreptat spre sud. Peşti şi păsări apoi au căzut din cer. O minune ce nu s-a mai cunoscut. de la întemeierea tarii lor […] Şi Faraon a cerut tămâie să fie adusa să facă pace cu Pamantul ² […] şi ceea ce sa întâmplat a fost ordonat de a fi scrise în Analele Casei vieţii, atât ca aceasta să fie luare-aminte de-acump înainte.

La scurt timp după ce textul papirusului a fost făcut public lucruri bizare au început să se petreacă. Profesorul Tulli și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic, iar papirusul cu pricină a dispărut fără urmă. În prezent nu mai există nicio dovadă clară că acest papirus ar fi existat, dar textul tradus rămâne mărturie clară cu privire la evenimentele care se petreceau în trecutul îndepărtat al civilizației egiptene. Este cert faptul că egiptenii au avut o legătură strânsă dacă nu cu una, ci cu mai multe civilizații extraterestre.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și