Descopera

Papirus mortuar: Un OZN luminos este înfățișat pe Sfinx

Un papirus, vechi de peste 3000 de ani, expus la Muzeul din Cairo, ilustrează o scenă neobișnuită: un obiect în formă de disc, extrem de luminos, cu un dispozitiv de aterizare este prezentat pe Sfinx.

Atunci când vine vorba despre egiptenii antici, misterul cuprinde întreaga sferă culturală și istorică. De numeroase ori, au fost rpezentate numeroase papirusuri, care prezentau voalat informații cu privire la civilizațiile extraterestre. De data aceasta, am ales să prezentăm papirusul funerar Djedkhonsuiefankh.

Este expus în Muzeul din Cairo și până în prezent nu s-a scris despre el foarte mult. Partea cea mai interesantă, prezentată în acest papirus funerar, este obiectul oval situat chiar pe spatele Sfinxului.

Obiectul oval seamănă extrem de bine cu un OZN. Are formă conică, are două aripi și un tren de aterizare, format din trei picioare. Presupusul aparat de zbor emană o lumină puternică sau cel puțin așa a fost desenat pe acest papirus funerar.

Simbolistica acestui papirus este prezentată într-o lucrare științifică realizată de egiptologul Amanda Alice Maravelia. Obiectul în sine nu se mai regăsește în niciun alt papirus asemănător și autoarea lucrării susține că este limpede că nu poate fi vorba despre o barcă tipic egipteană, cu care pleca sufletul omului spre lumea cealaltă.

Ce caută OZN-ul pe Sfinx?

Întrebarea este de ce OZN-ul în cauză a aterizat pe Sfinx? Oare acest simbol să fie plasat în papirus la voia întâmplării sau există o semnificație aparte? Adevărul este că originea Sfinxului este necunoscută, iar pe el nu se regăsește nicio inscripție cu privire la vârsta sau cei care l-au construit.

loading...

Unii dintre egiptologi susțin că a fost ridicat în timpul domniei faraonului Khafra, dar de partea cealaltă urmele de eroziune ale pietrei din care a fost sculptat au o vechime de peste 12.000 de ani. Acest aspect poate plasa construcția Sfinxului chiar înaintea erei glaciale și astfel adâncește și mai mult misterul unei construcții impresionante.

Numele de Sfinx vine de la cuvântul grecesc sfingo care înseamnă ”„ strangula” și grecii l-au folosit pentru prima dată numind o creatură fabuloasă care avea capul unei fete, corpul unui leu și aripi de pasăre care își strangula victimele. Sfincșii au fie cap de berbec și corp de leu, cap de uliu și corp de leu sau capul unui rege sau zeu și corp de leu. „Marele Sfinx” de pe platoul de la Gizeh este o creatură care are capul unui rege  sau zeu și corp de leu.

Bineînțeles că trebuie să existe o legătură certă în farfuria zburătoare și Sfinx, pentru că scribii egipteni nu scriau sau desenau nimic la voia întâmplării, ci introduceau simboluri în orice desen.

Untitled - Papirus mortuar: Un OZN luminos este înfățișat pe Sfinx

Sfinxul are corpul unui leu și capul unui rege sau zeu. Capul are 6 m înălțime și 4 m lățime, iar numai ochii au 2 m înălțime. Nasul și barba lipsesc, doar barba fiind expusă la Muzeul Britanic. Sfinxul a fost îngropat în nisip până la gât , așa că egiptenii din generațiile mai recente l-au putut sculpta fără să știe de trupul de leu îngropat. Lucru semnificativ, capul și fața Sfinxului sunt mai puțin erodate decât trupul, chiar dacă s-au aflat deasupra nisipului, sugerând că operația de remodelare a avut loc mult mai recent.

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top