Papa Francisc: „Nu mai mancati miel de Paste! Este cel mai mare păcat”

Papa Francisc: „Nu mai mancati miel de Paste! Este cel mai mare păcat”

Paștele, cea mai mare sărbătoare creștină se apropie și tradițiile sunt cele care vor lua locul vieții obișnuite. Unele obiceiuri de Paști se regăsesc, cu semnificație diferită, în antichitatea anterioară religiilor biblice, atingând astăzi o mare diversitate culturală, în funcție de particularitățile religiei adoptate.

Pentru români, Paștele se personifică într-o sărbătoare în care materialul preia funcția spiritualului. Mese îmbelșugate, unde carnea de miel este vedeta principală. Cu toate acestea, sărbătoarea de Paște se pare că este greșit înțeleasă și oamenii ar trebui să-i ofere alte conotații decât cele culinare.

Pentru a face lumină lumii, asupra semnificației Paștelui, Papa Francisc a transmis un mesaj interesant. Acesta le spune oamenilor că sacrificarea mielului de Paște este unul dintre cele mai mari păcate pe care le poate face un creștin.

Iată ceea ce ne învață Papa despre Paște și carnea de miel:

Nu mai mancati miel de Paste! Printre cele mai vechi comunitati crestine, mielul a fost reprezentat pe umerii pastorului si simboliza sufletul salvat de Hristos.

Uciderea lui de Paste nu are nici o baza in traditia crestina, ci mai degraba isi are radacinile in Vechiul Testament. Este un ritual sangeros, in contradictie puternica cu conceptul invierii, care aduce cu sine reinnoirea de credinta si speranta.

Loading...

Papa Francisc

Este un ritual ce nu este necesar intr-o societate ca a noastra, deja cufundata in violenta si moarte, care serveste doar pentru a satisface interesele industriei alimentare„,

loading...

Related posts