Pana in 2030 se asteapta ca omenirea sa atinga epoca de aur a dezvoltarii

În anul 2030, Asia va deveni centrul economic al lumii, așa cum a mai fost și în Evul Mediu. Decesele vor scădea cu până la 40%, iar majoritatea oamenilor voi uita ce înseamnă sărăcia. Printre oamenii obișnuiți vor exista oameni bionici prin ale căror vene va curge sânge artificial.

Acestea sunt doar câteva dintre previziunile făcute de Consiliul Național al Inteligenței ( Naţional Intelligence Council – NIC) din Statele Unite ale Americii. O coaliție din 17 agenții guvernamentale au pus la punct o listă cu previziuni pentru următorii 20 de ani, care conține peste 140 de păgâni și este intitulatăTendințe globale 2030″. În urma previziunilor efectuate, lumea se va modifica drastic și aproape nimic din ceea ce cunoaștem în prezent nu se va mai regăsi în viitorul apropiat.

„Omenirea se află într-un moment crucial al dezvoltării care poate produce contraste impresionant de mari pentru viitorul apropiat. Viitorul omenirii nu este stabilit, el este atât de maleabil încât se poate schimba în orice moment și va fi doar rezultatul megatendinței de moment.„, scrie Christopher Kojm, președintele NIC, în introducerea raportului.

Printre aceste tendințe, Occidentul este setat să ia un loc pe bancheta din spate a economiei globale și să cedeze locul de lideri economici mondiali țărilor din Asia, precum China sau Japonia. Clasa de mijloc de va extinde cel mai mult în mai toate țările din lume, ceea ce va face ca sărăcia să dispară treptat.

Datorită creșterii speranței de viață, până în 2030 populația globului va crește considerabil și peste 60% dintre locuitorii planetei își vor duce viața la oraș. Partea ce mai puțin bună este că mai mult de jumătate din populația globului va trăi în zone unde apa nu va fi suficientă.

Loading...

epoca de aur

Cu cât populația devine mai inteligentă și mai prosperă datorită evoluției științei din diferitele domenii, cu atât se va crea un viitor promițător dar vulnerabil„, crede Kojm.

Nu se poate prezice cu exactitate dacă un război nuclear sau orice altceva dramatic se va produce până în 2030, dar este mai mult ca sigur că omenirea, peste 18 ani, va arăta dincolo de imaginația noastră. Aceasta este concluzia unui raport fabulos, care preconizează un viitor de au pentru societatea din care facem parte.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și