The news is by your side.

Pământul plat, o teorie regăsită în toate culturile antice. Oare de ce?

2

Una dintre cele mai interesante întrebări este cea care se referă la motivul pentru care civilizațiile antice susțineau că este Pământul plat. Această teorie se regăsește în toate culturile antice, ceea ce este foarte straniu în condițiile în care anumite civilizații cunoșteau forma planetelor din sistemul nostru solar.

Pământul plat pentru sumerieni 

Înainte de această teorie a pământului sferic, pentru mii de generaţii umane pământul era plat, aşa cum este descris de mitologia mesopotamiană, unde era desenat ca un disc care înota în mare, încercuit în partea de deasupra de o cupolă transparenta sub care se găseau apele de deasupra pământului, adică cerul.

Sumerienii au lăsat tăbliţe şi papirusuri mult mai vechi decât scrierile biblice, în care zugrăvesc începuturile creaţiei.

Ştiinţa antichităţii ne spune nu numai faptul că pământul este plat, ci că are şi margini, că el nu este nemaginit, infinit, ci este doar un teritoriu nemişcat care este delimitat de un zid mare de gheață. Mai mult de atât, acest pământ este îngrădit de o cupolă imensă, un fel de scut de protecție.

Pământul este plat și în Biblie

Multe versete ale cărţilor lor au fost copiate şi redate în capitolul genezei biblice. Iată cum este descris pământul: Gen 1/6,7,9 “Şi a zis Dumnezeu:Să fie o tărie prin mijlocul apelor şi să despartă ape de ape !” Şi a fost aşa. A făcut Dumnezeu tăria şi a despărţit Dumnezeu apele cele de sub tărie de apele cele de deasupra tăriei. Şi a zis Dumnezeu:Să se adune apele cele de sub cer la un loc şi să se arate uscatul!”

Mai mult de atât, Biblia descrie Pământul ca având margini și fiind delimitat de ape. Această idee pare a fi preluată din cultura sumerienilor.
Isaia 40/28 “Nu ştii tu, sau n-ai aflat tu că Domnul este Dumnezeu veşnic, Care a făcutmarginile pământului..”

Isaia 11/12 “El va ridica steag pentru neamuri şi va aduna pe cei risipiţiai lui Israel şi va strânge la un loc pe cei împrăştiaţ i ai lui Iuda din cele
patru colţuri ale pământului ”

Doar un Pământ plat poate avea patru colțuri. Unul rotund nu are niciodată margini. Cu toate acestea, citatele bizare din Biblie continuă și este sugerat faptul că Pământul este unul plat și niciodată unul rotund. Dar de ce?

Ieremia 16/19 19.“Doamne, puterea mea şi ajutorul meu şi scaparea mea în zilele răutăţilor, la Tine vor veni neamurile de la marginea pământului.”

Despre formă plată a pământului nu vorbeşte numai Vechiul Testament, ci şi Evangheliile care ne povestesc cum divolul îl duce pe Isus pe cel mai înalt mumte al pământului pentru a-i arăta toate împărăţiile peste care el domneşte. Acest lucru nu ar fi fost posibil dacă pământul nu ar fi plat, fiindcă dacă ar fi o sferă acestea nu s-ar fi putut vedea în întregime.

Matei 4/8 “D în nou diavolul L-a dus pe un munte foarte înalt şi I – a arătat toate împărăţiile lumii şi slava lor.”

Coloanele Pământului plat

Dar scrierile antice ne mai vorbesc de ceva foarte interesant atunci când ne descriu pământul: este vorba despre coloanele sale care de multe ori capăta denumirea de “temelia pământului”.

1 R  egi 2/7 “…căci ale Domnului sunt temeliile (coloanele) pământ ului  şi El întemeiază lumea pe ele. ”
Psalmi 74/3 “… cutremuratu-s- a pământul şi toţi cei ce locuiesc pe el; Eu am întărit stâlpii lui.

Iov 9/6 “El zguduie pământul din temelia lui, aşa încât stâlpii lui  se clatină.”

Iov 26/11 “ Stâlpii cerului  se clatină şi se înspăimântă la mustrarea Lui.”

Așadar, atunci când vine vorba despre Pământ, anticii credeau că este susținut de numeroși stâlpi.

Coloanele pământului sunt limita acestei lumi şi începutul celei din afara acestui dom, sunt graniţele lumii pământene, adică limitele lumii cunoscute. Aceste coloane ale pământului nu puteau să nu fie menţionate de înţelepţii antichităţii pentru că ele sunt cele care menţin această lume, numai că acestea au fost transformate de elită în metafore, în bălmăjeli ale antichităţii, astfel încât astăzi, cei care aud despre ele, le definesc aşa :”Coloanele lui Hercule indică limita extremă a lumii cunoscute. În plus față de acest concept geografic, Coloanele lui Hercule exprimă, de asemenea, conceptul delimitele cunoașterii”.

Interesant mod de a ascunde adevărul şi de a face din minciună o ştiinţă cu care s-a îngrădit cunoaşterea şi cunoştinţele omului despre lumea în care traiste.

Toate hărțile antice arătau Pământul plat

Una dintre cele mai curioase practici din Antichitate este cea a cartografierii hărților, care arată Pământul plat. Oare nu este straniu ca nimeni, niciodată să nu fi observat un element, care demonstrează că Pământul este rotund sau oval?

În toată lumea veche sau antică, pământul era desenat ca un disc încercuit în partea externă de răul Ocean, De asemenea, Pământul era considerat plat în culturile aborigene din America. Oare de ce? Cum este posibil ca anticii, ca de exemplu sumerienii, care cunoșteau detalii impresionante despre sistemul solar sau dogonii din Africa, care cunoșteau detalii importante despre Sirius, să considere Pământul plat în condițiile în care toate planetele sau stelele au formă ovală?

Este dificil să afirmăm faptul că unele civilizații antice nu dețineau informațiile corecte despre locul unde își duc viața. Este improbabil ca oamenii trecutului să fie chiar atât de proști și să nu realizeze că Terra are aceeași formă ca orice altă planetă din Sistemul Solar. Și atunci oare de unde s-a născut ideea pământului plat, care, incredibil sau nu, se regăsește în cultura fiecărei civilizații antice.

În toată lumea veche sau antică, pământul era desenat ca un disc încercuit în partea externă de răul Ocean, De asemenea, P ământul era considerat plat în culturile aborigene din America. Oare de ce?

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și