Take a fresh look at your lifestyle.

Pământul este plat în Biblie! Și anticii credeau la fel…

Ce formă are Pământul? Probabil că la prima vedere, această întrebare este una prostească, pentru că știința din ziua de astăzi ne învață că este rotund, sau aproximativ rotund, asemănător cu un cartof.

Dacă dăm puțin timpul înapoi și privim spre perspectivele antice, atunci ideea de Pământ rotund dispare. De ce? Pentru că oamenii, în urmă cu 2000 de ani, credeau că planeta noastră este mai mult plată decât rotundă. Ei credeau că Terra este o suprafață plată, care se sprijină pe niște stâlpi și deasupra are o cupolă, care i-ar da aspectul de sferă.

Pământul este plat în Biblie

Una dintre cele mai interesante teorii, pe care o găsim în Biblie, este cea a Pământului plat. Această teorie este susținută de numeroase versete.

Totul începe în clipa în care Dumnezeu îi răspunde lui Iov în mijlocul unei furtuni și îi prezintă succint modul în care a fost conceput Pământul, dar și caracteristicile sale.

Fundația Pământului

Unde erai tu când am întemeiat pământul? Spune, dacă ai pricepere.
Cine i-a hotărât măsurile, ştii? Sau cine a întins frânghia de măsurat peste el?
Pe ce sunt sprijinite temeliile lui? Sau cine i-a pus piatra din capul unghiului
atunci când stelele dimineţii izbucneau în cântări de bucurie şi când toţi fiii lui Dumnezeu scoteau strigăte de veselie?
Cine a închis marea cu porţi când s-a aruncat din pântecele mamei ei,
când i-am făcut haină din nori şi scutece din întuneric,
când i-am pus hotar şi când i-am pus zăvoare şi porţi,

Iov – 4-10

Așadar, din acest text deducem că Pământul a fost conceput după un plan bine stabilit. Acesta se sprijină pe niște stâlpi sau pe temelii și la capetele sale există zăvoare și porți prin care oamenii nu pot trece. Această afirmație ar putea să ne ducă cu gândul că ceea ce este în jurul nostru este o simplă iluzie, de care nu putem scăpa sau trece.

Stâlpii Pământului

După ce suntem informați că Pământul deține o fundație, Biblia ne vorbește și despre stâlpii săi de susținere. Aceștia sunt cei care țin Pământul în locul potrivit și îi mențin echilibrul.

Loading...

El mută deodată munţii şi-i răstoarnă în mânia Sa.
Zguduie* pământul din temelia** lui, de i se clatină stâlpii.
Porunceşte soarelui, şi soarele nu mai răsare; şi ţine stelele sub pecetea Lui.
Numai El* întinde cerurile şi umblă pe înălţimile mării.
El a făcut* Ursa-Mare, Luceafărul de seară şi Raliţele şi stelele din ţinuturile de miazăzi.

Iov 5-9

Colțurile Pănântului

Un alt aspect care sugerează că Terra este plată este cel al colțurilor. Există patru colțuri ale planetei noastre, de parcă întreaga sa suprafața ar fi un pătrat sau un dreptunghi.

După aceea am văzut patru îngeri care stăteau în picioare în cele patru colţuri ale pământului. Ei ţineau cele patru vânturi ale pământului, ca să nu sufle vânt pe pământ, nici pe mare, nici peste vreun copac.

Apocalipsa 7-1

Cupola cerului

Pentru că planeta este plată are nevoie de un sistem de protecție. Acesta este cunoscut sub numele de cupolă sau vălul cerului precum un cort.

Această cupolă are rolul de a completa iluzia pentru că planeta privită din spațiu pare rotundă, dar în esență ea este plată. Probabil că aici se află lacătele și porțile de care nu putem să trecem.

El şade deasupra cercului pământului şi locuitorii lui sunt ca nişte lăcuste înaintea Lui; El întinde* cerurile ca o maramă subţire şi le lăţeşte ca un cort, ca să locuiască în el.

Isaia 40-22

Și anticii credeau la fel

Chiar dacă această teorie ni se pare bizară sau depășită, interesant este faptul că cele mai mari culturi antici aveau înglobată teoria Pământului plat.

Sumerienii au lăsat tăbliţe şi papirusuri mult mai vechi decât scrierile biblice, în care zugrăvesc începuturile creaţiei.

Ştiinţa antichităţii ne spune nu numai faptul că pământul este plat, ci că are şi margini, că el nu este nemaginit, infinit, ci este doar un teritoriu nemişcat care este delimitat de un zid mare de gheață. Mai mult de atât, acest pământ este îngrădit de o cupolă imensă, un fel de scut de protecție.

În toată lumea veche sau antică, Pământul era desenat ca un disc încercuit în partea externă de răul Ocean, De asemenea, Pământul era considerat plat în culturile aborigene din America. Oare de ce? Cum este posibil ca anticii, ca de exemplu sumerienii, care cunoșteau detalii impresionante despre sistemul solar sau dogonii din Africa, care cunoșteau detalii importante despre Sirius, să considere Pământul plat în condițiile în care toate planetele sau stelele au formă ovală?

loading...

Comentariile sunt închise.