Mozaic

„Pământul este fragil!” Papa Francis le-a spus astronauților, de pe Stația Spațială Internațională, că planeta se va distruge

Papa Francis a luat parte la o conferință video cu membri echipajului de pe Stația Spațială Internațională. Discuția a fost una fascinantă, iar Papa le-a transmis astronauților că planeta noastră este extrem de fragilă și este pe punctul de a se autodistruge.

Papa Francis a petrecut 25 de minute într-o conferință video cu membrii echipajului la bordul Stației Spațiale Internaționale. A fost un apel video între Vatican și Stația Spațială Internațională.

„Bună dimineața sau seara bună. Pentru că atunci când cineva se află în spațiu, nu știe niciodată dacă e zi sau noapte, i-a întâmpinat Papa Francisc pe astronauți. Prima întrebare a echipajului de astronauți pentru Papa Francisc s-a referit la astronomie. Suveranului Pontif le-a răspuns astronomilor că această știință te face sa contemplezi și te face să-și pui întrebările: ”De unde venim și unde mergem?

Atunci când s-a ajuns la subiectul despre locul omului în Univers, astronomii nu au știut să răspundă, ocolind galant întrebarea. De cealaltă parte, Papa a susținut că scopul imediat al omului este să se dezvolte pe sine, dar și toate cunoștințele sale despre știință sau tehnică.

Un subiect extrem de important, adus în discuție de Papa Francisc a fost cel despre fragilitatea planetei nostre. Suveranului Pontif susține că Terra este o planetă extrem de fragilă, care urmează să se distrugă singură. Această afirmație a fost făcută în sensul în care omul aparține acestei planete și face parte din ecosistem.

”Planeta noastră este extrem de sensibilă și a intrat într-un proces de autodistrugere”, i-a avertizat Papa pe astronauți. Mai mult de atât, a fost adus în discuție și subiectul despre Dumnezeu, dar dintr-o perspectivă pur fizică. Astronauții au recunoscut că este un privilegiu să lucreze pe Stația Spațială Internațională, iar priveliștea este una fantastică.

papa-francisc-1 "Pământul este fragil!" Papa Francis le-a spus astronauților, de pe Stația Spațială Internațională, că planeta se va distruge

Ceea ce văd eu de aici este o perspectivă incredibilă: este posibilitatea de a vedea Pământul, într-o oarecare măsură, cu ochii lui Dumnezeu și de a vedea frumusețea și incredibilitatea acestei planete. În viteza noastră orbitală de 10 kilometri pe secundă, vedem Pământul din perspective diferite: vedem un Pământ fără frontiere, vedem un Pământ în care atmosfera este extrem de fină! Această perspectivă ne face să ne gândim că suntem ființe umane, că ar trebui să colaborăm între noi pentru un viitor mai bun, a spus Randy Bresnik, coordonatorul misiunii spațiale.

loading...
Comments
To Top