The news is by your side.

Pamantul canta in fiecare zi. Asculta glasul planetei noastre!

0

Încă din vremea lui Pitagora a circulat teoria conform căreia toate sferele din Univers emit o muzicalitate aparte. Din cauza tehnologiei rudimentare din acea vreme, nu s-a putut demonstra niciodată sunetul duios pe care planeta noastră îl emană odată cu fiecare mişcare.

Grecii antici cunoşteau şapte planete, atât cât şi notele muzicale. Conceptul de muzica sferelor se datorează lui Pitagora care credea că planetele în mişcarea lor pe sferele celeste produc armonice. În secolul V Î. Hr. Pitagora concepea spaţiul dintre Pământ şi stelele fixe, aşezate pe o sferă în jurul Pământului, ca fiind un interval armonic perfect. De la sfera Pământului la cea a Lunii există un ton, de la sfera Lunii la cea a lui Mercur este un semiton, de la Mercur la Venus, un semiton, de la Venus la Soare este un ton şi jumătate; de la Soare la Marte este un ton, iar câte un semiton de la Marte la Jupiter, de la Jupiter la Saturn, cât şi de la Saturn la sferă stelelor fixe. Suma acestor intervale este egală cu şase tonuri cât sunt cuprinse într-o octavă.

Pitagora a spus: “În unduirea corzilor este geometrie. În spaţiul sferelor există muzică”. Astfel, teoria muzicii a început odată cu fixarea conceptului de cosmos.

Odată cu lansarea în spaţiu a celor doi sateliţi Radiation Belt Storm Probe, anul acesta pe 30 august, unul dintre ei a reuşit să înregistreze un fenomen acustic cunoscut sub numele de corul Pământului. Acest fenomen este unul de-a dreptul incredibil pentru că Terra pare să aibă viaţă în clipa în care cântă cu atâta pasiune.

Craig Kletzing, de la Universitatea Iowa, conduce echipa de cercetători care supraveghează ansamblul complex de instrumente ştiinţifice de la bordul sateliţilor RBSP.

El a explicat că sunetele sunt emise de particulele încărcate energetic din straturile superioare ale magnetosferei Pământului, înainte ca acestea să fie prinse în mişcarea generată de câmpurile circulare de radiaţii din jurul planetei. Corul Pământului emite o muzicalitate impresionantă pe care o puteţi asculta în filmarea de mai jos.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și