Sanatate

Pâinea albă este cancerigenă. Iată cum să alegi cea mai bună pâine

Sfaina din care se face pâinea albă este săracă în fibre alimentare, vitamine şi minerale şi conţine peroxid de benzoil, folosit şi în produsele de albire a dinţilor.

Consumată zilnic, pâinea albă şi pufoasă poate fi cauza apariţiei cariilor, a supraponderalităţii şi obezităţii, dar şi a cancerului la rinichi.

Printre cei mai periculoşi compuşi care se pot găsi în pâine, albă sau neagră, se număra oxidanţii şi agenţii de conservare. Sulfatul de sodiu sau bromatul de potasiu pot cauza migrene, iritaţii sau chiar greaţă şi vărsături.

Sulfatul de amoniu este un tip de sare anorganică folosită la aluat. Mulţi producători de pâine îl folosesc pentru a obţine acel miez pufos, care produce balonări. Această substanţă, combinată cu caramelul, da pâinii o nuanţă maronie.

Dar sulfatul de amoniu este şi îngrăşământ, ignifug sau ingredient folosit la bombe. O pâine sănătoasă este cea graham sau din faină de secară.

Dar nu de la marile magazine (în niciun caz feliată), ci făcută acasă. Un aparat de făcut pâine reprezintă o investiţie în propria sănătate.

Atenţie şi la faină, puţine sortimente nu conţin E-uri sau coloranţi care-i conferă culoarea neagră. Atunci când cumpăraţi pâine integrală, alegeţi-o pe cea care are faina integrală menţionată prima pe lista ingredientelor, nu cea rafinată.

Cele mai multe vinuri îmbuteliate conţin bisulfit de sodiu (E222), care este un conservant sintetic, folosit şi la curăţarea vasului de toaletă.

P%C3%A2inea - Pâinea albă este cancerigenă. Iată cum să alegi cea mai bună pâine

E deosebit de nociv pentru persoanele cu astm. Bisulfitul de sodiu mai este folosit în hrană pentru animalele de companie, chipsuri şi alimente murate.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top