Mozaic

Pădurile din România mai au o șansă! Brico Dépôt Romania a sistat aprovizionarea cu produse din lemn de la Holzindustrie Schweighofer

Retailerul de bricolaj Brico Dépôt Romania a anunțat că va înceta colaborarea cu controversata firmă Holzindustrie Schweighofer. Începând de astăzi Brico Dépôt Romania va înceta să mai achiziționeze produse din lemn doar de la furnizori alternativi ce dețin certificarea FSC.

Aceasta nu este doar o lovitură de imagine pe care o oferă Brico Dépôt Romania, ci și o palmă guvernelor României, care au ținut în brațe această firmă austrică, care a tăiat pădurile fără să respecte nicio lege.

Brico Dépôt este a treia firmă de bricolaj, după francezii de la Leroy Merlin și nemții de la Hornbach, care anunță încetarea colaborării cu Holzindustrie Schweighofer, căreia în urma presiunilor din ultimul timp i-a fost retrasă certificarea FSC.

Probabil că acest pas este unul foarte mare spre protejarea pădurilor din România, care au fost ciuntite fără niciun pic de milă.

Iată comunicatul oficial al Brico Dépôt Romania:

„Dorim să oferim spre vânzare produse din lemn care au o sursă de proveniență 100% sigură, permițând clienților noștri să facă alegeri durabile. Tot lemnul din gama noastră de produse este auditat în mod responsabil, fiind aprobat de comisii recunoscute și competente, cum ar fi FSC și PEFC”, a declarat Christian Mazauric, CEO Brico Dépôt România.

Brico Dépôt este parte a lui Kingfisher plc, grup de retail de home improvement din Europa, cu peste 1100 de magazine in 10 tari din Europa.

loading...

Holzindustrie Schweighofer decorată de Ion Iliescu

Proprietarul companiei, Gerald Schweighofer, a fost decorat de Ion Iliescu, în ultimul său an de mandat ca preşedinte, cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

brico depot romania a sistat aprovizionarea cu produse din lemn provenind de la producatorul austriac size9 - Pădurile din România mai au o șansă! Brico Dépôt Romania a sistat aprovizionarea cu produse din lemn de la Holzindustrie Schweighofer

Gerald Schweighofer a primit decoraţia după numai un an de când a intrat în afacerile cu lemn în România.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top