Pacificul răpus de Fukushima: 98% din podeaua oceanului este acoperită de animale marine moarte

O serie de studii arată că în fiecare zi se scurg în Oceanul Pacific peste 300 de tone de apă contaminată de reactorul de la Fukushima, Japonia. Acest fenomen se pare că a produs stingerea vieții în Oceanul Pacific.

Această problemă nu doar că este ignorată de întreaga opinie publică, dar mai mult de atât, presa nu are curaj sau nu este lăsată să scrie despre dezastrul care poate pune în pericol viața de pe Terra. Cifrele sunt de-a dreptul uluitoare, pentru că un studiu care poarta marca Activist Post, demonstrează că doar în 2012 au murit milioane de animale în Oceanul Pacific pentru că au fost contaminate cu deșeurile toxice de la Fukushima.

Podeaua Oceanului Pacific este acoperită în proporție de 98% de aceste creaturi moarte. Mai mult de atât, peștii cât și celelalte vietăți au suferit mutații genetice importante. În prezent, cei mai afectați sunt pescarii, care susțin că a devenit imposibil pescuitul în apele Pacificului pentru că aproximativ tot ţi peștii sunt infestați cu materiale toxice.

Un articol apărut pe National Geografic susține aceleași cifre apocaliptice pe care le-a prezentat studiul Activist Post. Straniu este că nicăieri nu se pomenește de cauza acestei crime ecologice, adică incapacitatea inginerilor japonezi de a controla evenimentele de la centrala nucleară de la Fukushima, care a fost avariată în urma cutremurului din 2011. Oare de ce?

Mai mult de atât, se sugerează voalat că apocalipsa ecologică din Oceanul Pacific se datorează schimbărilor climaterice. Este straniu faptul că adevărul este atât de bine ascuns și mai mult de atât mass media din întreaga lume susține tacit această poziție.

Se vehiculează ideea cum că această apă contaminată a ajuns până la coastele americane și pe zi ce trece situația se agravează și mai tare. Dacă situația nu se poate ține sub control, atunci putem asista la una dintre cele mai mari drame ecologice prin care a trecut omenirea, pentru ca în final până și viața omului să fie pusă în pericol.

Loading...

Încălzirea globală nu poate să facă victime doar într-un singur ocean de pe Terra și este aproape imposibil ca aceasta să fie cauza supremă pentru care peștii să sufere modificări genetice importante. Probabil că manipularea este atât de mare și de sigură încât conducătorii lumii au impresia că omul este doar un sclav modern, care nu are voie decât să producă și să consume, adevărul despre soarta sa fiind atât de bine ascuns.

Pacificul este aproape mort

Exact cu 10 ani în urmă, atunci când marinarul din Newcastle Ivan Macfadyen a navigat exact pe același curs, de la Melbourne la Osaka, tot ce ar fi trebuit el să facă pentru a prinde pește din ocean între Brisbane și Japonia era să arunce o linie de momeală.
“Nu a fost nici măcar o zi din cele 28 ale călătoriei în care să nu fi prins un peşte suficient de mare pe care să-l putem găti cu orez”, şi-a reamintit Macfadyen.

Dar de data aceasta, pe toată perioada călătoriei pe mare, captura totală a fost de doi peşti. Fără peşte, nu există păsări. Cu greu se întrevede un semn de viaţă.

“În anii trecuţi, mă obişnuisem cu toate păsările si zgomotele pe care le făceau”, a spus el. “Ar fi urmat barca, uneori odihnindu-se pe catarg, înainte de a-şi lua zborul din nou. Am fi văzut stoluri rotindu-se deasupra suprafeţei mării la distanţă, hrănindu-se cu sardele. Dar, în martie și aprilie ale acestui an, doar tăcerea și pustiul i-au înconjurat barca, în timp ce accelera pe suprafața unui ocean bântuit.

Următoarea etapă a îndelungatei călătorii a fost de la Osaka la San Francisco și pentru cea mai mare parte din ea pustiul a căpătat o tentă de groază greţoasă şi o doză de frică. “După ce am părăsit Japonia, am simțit ca și cum oceanul însuși era mort”, a spus Macfadyen.

pesti mutanti

“Cu greu se puteau vedea fiinţe vii. Am văzut o singură balenă, un fel de obiect neputincios plutind la suprafață având ceea ce părea ca o tumoare mare pe cap. A fost destul de dezgustător.

“Am parcurs o mulțime de mile pe ocean de-a lungul vieţii mele și sunt obişnuit sa văd broaște țestoase, delfini, rechini și stoluri imense de păsări care se hrănesc. Dar de data aceasta, timp de 3000 de mile marine nu era nimic în viață de văzut. ”loading...
S-ar putea să-ți mai placă și