X-Files

OZN-urile sunt atrase de anumite locuri de pe Terra. Oare de ce?

Cercetători din SUA au publicat un raport cu privire la efectele pe care le produc OZN-urile atunci când zboară la altitudine joasă. Autorii acestui raport au studiat sute de cazuri în care au fost observate OZN-uri care au survolat orașe, centrale nucleare, baze militare, autostrăzi, orașe sau sate.

Mult timp, s-a crezut că aceste apariții nu au niciun efect asupra acestor obiective sau chiar asupra populației. Studiile recente au infirmat acest lucru. Unul dintre cazurile studiate se referă la apariția unui OZN deasupra unei autostrăzi din SUA. Timp de câteva minute, cât autostrada a fost survolată de misteriosul obiect zburător, zeci de automobile nu au mai funcționat.

Imediat după ce obiectul a dispărut, automobilele erau în stare de funcționare. În alte cazuri, s-a constatat că acestea au rămas într-un mod inexplicabil fără combustibil.

Alte cazuri studiate de grupul de cercetători se referă la survolul OZN-urilor deasupra unor localități. La fel de inexplicabil, s-au înregistrat pene de curent pe toată durata apariției OZN-ului.

Alte situații au fost înregistrate în bazele militare, situații care au fost considerate extrem de periculoase. Tot angrenajul nuclear a înregistrat defecțiuni, iar pericolul producerii unor catastrofe a fost evitat în ultimul moment.

Cercetătorii afirmă că OZN-urile au predilecție pentru a survola baze militare și aeroporturi. Raportul menţionat mai sus, a preluat un caz prezentat de regretatul scriitor Ion Hobana. Acesta a scris despre evenimentele din noaptea de 14 spre 15 iulie 1997, aeroportul Otopeni. Evenimentul s-a produs la orele 22.30, atunci când o cursă care venea de la Istanbul se pregătea de aterizare.

loading...

Controlorii de zbor de la aeroport au observat cu ochiul liber o lumină în partea de vest a aeroportului, între Corbeanca și Buftea. Paradoxal, ecranele radarelor nu au prezentat imaginea unui obiect zburător.

Controlorii au apreciat că obiectul se afla la o altitudine de 2000-3000 de metri. Timp de 2 ore, mai mulți angajați de la aeroport au fost martori la acest eveniment, iar unii dintre ei au realizat filmări. S-a spus că apariția OZN-ului în proximitatea aeroportului, 120 de minute, a fost cea mai lungă din câte cazuri s-au înregistrat în lume.

Autoritățile de la Otopeni au hotărât să dea permisiunea pilotului de pe cursa C130, Istanbul-București, să aterizeze. Operațiunea de aterizare a durat 12 minute, timp în care OZN-ul s-a deplasat și a fost localizat între localitățile Tunari și Ștefănești. Obiectul își schimbase forma. De această dată erau vizibile două obiecte concentrice.

În tot acest timp, s-a mai petrecut un fapt care a fost observat de controlorii de trafic. Atunci când balizele au fost aprinse pentru operațiunea de aterizare, misteriosul obiect a luminat mai puternic. Atunci când balizele au fost stinse, lumina OZN-ului a scăzut în intensitate. Părea că este un joc pe care OZN-ul îl făcea sau poate că era un răspuns la ceea ce se producea pe aeroport.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top