The news is by your side.

OZN-urile și religia: Biserici din România care adăpostesc icoane bizare

0

În România există multe biserici și mănăstiri care adăpostesc picturi și icoane bizare.În Biserica Mănăstirii din Sighișoara, există o pictură murală pe care este înfățișat un OZN gigant.

Se poate observa că OZN ul plutește în derivă și scoate fum. Deasupra picturii scrie în germană, Israel, pune-ți speranța în Dumnezeu.
Presa din străinătate a relatat cu lux de amănunt știrea și a precizat faptul că pictorul este necunoscut.
Specialiștii susțin că e greu de precizat vechime picturii, dat fiind faptul că biserica a fost construită în secolul al XIV lea. Se pare că fresca a fost realizată după 1523, dată la care Biblia a fost tradusă în limba germană.

O biserică din Satu Mare, Corund, adăpostește picturi ce frizează canoanele ortodoxismului, înfățișând diavoli cu coarne și o femeie dezbrăcată, personificarea ciumei în opinia iconografilor. Biserici cu picturi asemănătoare mai sunt în Desești, județul Maramureș și în Almaș Săliște, județul Hunedoara.Specialiștii sunt de părere că picturile redau una din versiunile apocrife ale Apocalipsei.

Ceea ce atrage atenția este faptul că aceste icoane reprezintă păcatele umane și Judecata de apoi. Ciudat este faptul că lipsesc apostolii și Iisus.
În una dintre picturi este reprezentat diavolul, așezat în poarta iadului. Păcătoșii sunt purtați în spate de alte creaturi ale infernului.
Documentele vremii descriu faptul că biserica de lemn de la Corund, a fost adusă pe butuci de lemn, trasă de boi, din mijlocul cimitirului, unde fusese construită inițial, în sat.

Biserica Drăgănescu este pictată de către părintele Arsenie Boca. El nu se limitează la canoanele iconografice clasice. În picturi apar obiecte pe care umanitatea avea să le inventeze mult mai târziu. În documentele sale a fost descoperită propoziția că omul de știință va distruge omenirea.
Preotul spune că vor cădea cei aleși, vor pleca mulți din țară. Nu se mai pot întoarce o parte dintre ei, pentru că România va fi înconjurată de flăcări.

În Grecia, în Kefalonia, se întâmplă an de an, un lucru ieșit din comun. Pe icoana Maicii Domnului, de Sfânta Marie, se strâng șerpi. A doua zi aceștia dispar, până anul viitor când apar din nou. Localnicii spun că dacă într-un an aceștia nu apar, se vor întâmpla lucruri rele. Vaticanul are și el secretele sale. În arhiva Vaticanului, există multe desene în care sunt reprezentate obiecte misterioase. În unul dintre aceste desene, Fecioara Maria este la mormântul lui Iisus iar pe cer este un car de foc.

În alt desen Iisus este răstignit, iar de o parte și de alta sunt două discuri zburătoare. În majoritatea icoanelor bizantine, care reprezintă Răstignirea apar aceste obiecte misterioase. În opinia specialiștilor în iconografie, aceste obiecte misterioase apar și în icoanele cu Sfântul Ilie care se înalță la cer într-un car de foc sau în icoanele având ca temă Schimbarea la față a Domnului.

icoana-ozn OZN-urile și religia: Biserici din România care adăpostesc icoane bizare

Aflată la doar un kilometru distanță de Mănăstirea Curtea de Argeș, biserica Sfântul Nicolae Domnesc este prima Catedrală Metropolitană, construită în Principatele Române. Ea a fost construită în 1532, de către Basarab I. Biserica este unică deoarece adăpostește o frescă care o înfățișează pe Fecioara Maria însărcinată.

Biserica adăpostește 13 morminte. Mormântul cu numărul 10 este neobișnuit zonei noastre. Piatra de deasupra mormântului prezintă semne care țin de ezoterismul bizantin, cum ar fi arborele vieții, soarele cu 24 de raze, cruce templieră, un cerc cu patru triunghiuri echilaterale, care dau 12 puncte pe cerc. Cele 12 puncte pot reprezenta cei 12 apostoli, cele 12 zodii ? Se spune că acest mormânt straniu este al lui Radu Negru.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și