X-Files

OZN-uri în România! Cazuri mușamalizate

În noiembrie 1992, trei elicoptere urmau să efectueze un zbor de la Buzău către Urziceni. Era o misiune ușoară de antrenament, iar cerul era senin. În fiecare elicopter se aflau trei persoane, pilotul, secundul și o persoană care răspundea de partea tehnică.

La un moment dat, piloții au observat o sferă luminoasă cu diametrul de 20 de metri care zbura silențios, paralel cu unul dintre elicoptere.

După câteva secunde, sfera a tăiat calea elicopterelor, executând un viraj periculos la 90 de grade și a dispărut cu o viteză foarte mare. Exercițiul militar a fost întrerupt și cele trei elicoptere au revenit la baza din Buzău.

Cei nouă militari au fost duși în biroul comandantului unității care le-a ordonat să nu dea informații despre incidentul la care au luat parte. Primele informații despre acest caz au apărut în anul 2012.

Șeful de tură care asigura controlul zborului de la sol a declarat că pe radarul de la baza militară a surprins un obiect de dimensiuni mari. După ce elicopterele au fost chemate la bază, pe ecranul radarului au putut fi observate alte zece obiecte necunoscute care zburau haotic, efectuau viraje la 180 de grade, după care dispăreau brusc.

Niciun obiect terestru nu se afla în zbor la acea oră. Mai mulți militari care asigurau paza unității militare au declarat că au observat pe cer mai multe obiecte luminoase care au zburat spre localitatea Sapoca.

Cazul de la Buzău a fost mușamalizat până în anul 2012, atunci când au fost date publicității declarațiile celor implicați în acest caz. Un alt incident de aceeași natură s-a petrecut în anul 1989, la aeroportul Mihail Kogălniceanu, Constanța. 20 de piloți, tehnicieni și personal de pază au fost martori la un eveniment inedit.

Pe cer au putut observa un tren format din figuri intens luminate. Obiectele semănau cu un tub de neon și zburau la o altitudine de 3000 metri.

ozn OZN-uri în România! Cazuri mușamalizate

Comandantul bazei militare a declarat că probabil a fost vorba despre un singur obiect luminos care avea dimensiunile unui teren de fotbal. Obiectul zburător a dispărut în mare viteză către Tulcea. El a fost observat și de militarii de la baza militară Midia și chiar de grănicerii români și sovietici.

loading...
Comments
To Top