OZN-uri în Imperiul Roman: Care de foc, corăbii în flăcări și mai multe Luni pe cer

Fenomenul OZN nu este unul născut în epoca modernă, ci a fost observat și descris cu lux de amănunte încă din cele mai vechi timpuri. De la egipteni și până la romani, OZN-urile au brăzdat în permanență cerul și și-au făcut simțită prezența.

Singura asemănare este că atunci, ca și acum, nimeni nu avea nicio explicație pentru farfuriile zburătoare sau carele de foc, după cum erau numite în acele vremuri, de pe cer.

OZN-urile din Imperiul Roman

Primul autor care a scris despre OZN-urile de pe cerul italian, a fost Julius Obesequens, care a trăit în secolul al IV-lea după Cristos. Informațiile le-a cules și selectat din autorii romani care l-au precedat și care au fost atrași de aceste fenomene interesante.

Julius Obesequens a scris mai multe manuscrise, în care a inclus informații interesante despre OZN-uri. Unul dintre cele mai sugestive pasaje descrie cu lux de amănunte un astfel de OZN.

”Când Libius Trasco a promulgat legile la începuturile războaielor romane, un glob de foc a apărut la răsăritul soarelui, pe cer, făcând un zgomot uriaș. Avea culoarea focului, părea să cadă spre pământ și a fost văzut rotindu-se… El s-a mărit și apoi a fost văzut ridicându-se de la pământ, îndreptându-se spre est și întunecând priveliștea răsăritului cu mărimea lui.”

Alte însemnări: 

Anul 222 î.e.n  – la Ariminum s-a arătat o mare lumină la miezul nopții. Atunci s-au văzut pe cer trei Luni în sferturile cerului, la distanță mare una de alta.

Loading...

Anul 226 î.e.n – lucruri gigantice, care semănau cu corăbiile au fost văzute pe cerul Sardiniei. Acestea erau mari, impresionante și făceau un zgomot infernal. Soldații romani car erau de pază și-au văzut sulițele să le ardă în mâini. Malurile și țărmul râului s-au arătat prin flăcări, iar circumferința Soarelui părea să fi scăzut. În același an, la Apri au fost văzute mai multe discuri de foc. Acestea păreau că se luptă între ele, pentru că tot cerul era în foc, iar oamenii au văzut deasupra lor figuri care semănau cu corăbiile.

Anul 213 î.e.n – la Handris, în golful Veneției, oamenii au povestit că au văzut pe cer un spectacol impresionant. Ei au văzut mai mulți bărbați, îmbrăcați în alb, care erau adunați în jurul unui altar. Toți avea robe albe!

Anul 92  î.e.n – când M. Valerius și M. Herennius erau consuli în Lacania ( o comunitate aflată la circa 100 de km de Neapole) s-a văzut pe un câmp o turmă de corăbii. Acestea erau cuprinse de flăcări și nimeni nu a avut curajul să se apropie de ele. Flăcările au ars corăbiile timp de două zile.

Anul 42  î.e.n – a fost văzut ceva măreț, comparabil cu o armă (sabie), care s-a ridicat de la pământ cu o viteză foarte mare.

Anul 41  î.e.n – o lumină extrem de puternică, comparată de autor cu Soarele, a fost văzută pe cerul din Roma. În acea zi au fost pe cer doi sori și spectacolul a fost unul înspăimântător. Oamenii au consemnat acest eveniment unic.

loading...

Comentariile sunt închise.