OZN – Incidente între flota sovietică și obiecte submersibile de origine necunoscută

În anul 2017, au fost declasificate documente aparținând marinei rusești. Multe dintre aceste documente fac referire la incidente cu obiecte submersibile de origine necunoscută. Amiralul Nikolai Smirnov, fost comandant al marinei rusești, a studiat aceste documente și le-a ordonat cronologic, în funcție de natura incidentului.

50% dintre aceste cazuri s-au produs în oceane, iar 15% în lacuri. O primă constatare a lui Sirnov este legată faptul că aceste obiecte subacvatice se ridicau la suprafața apei cu viteză de 230 de noduri, adică 400 km/h. Niciun submarin construit în epoca modernă nu atinge această performanță.

O altă constatare este legată de faptul că obiectele au fost detectate în zonele cele mai adânci ale oceanelor.

Baikal, 1982, întâlnire de gradul zero


Mai multe documente declasificate descriu un incident tragic care s-a petrecut în anul 1982, în lacul Baikal. Șapte scafandri militari care se antrenau în lacul Baikal, la o adâncime de 50 de metri, au fost atacați de creaturi umanoide care purtau combinezoane argintii și aveau o lungime de trei metri. Trei scafandri și-au pierdut viața, iar patru au fost grav răniți.

Cazul Raduga, 1965

Incidentul s-a petrecut în Marea Roșie. Vasul Raduga se afla sub comanda amiralului Domislowsky, iar raportul întocmit are și mai mare credibilitate, dat fiind gradul și funcția lui Domislowsky. Amiralul împreună cu membrii ai echipajului au fost martori la apariția din apele mării a unui obiect puternic luminat, cu o lungime de peste 900 de metri.

Loading...

Obiectul a țâșnit la suprafața apei cu o viteză incredibilă, creând o coloană uriaşă de apă. A staționat deasupra apei la o înălțime de 150 de metri, după care s-a înălțat, din obiect desprinzându-se zeci de obiecte mai mici care au dispărut în înaltul cerului.

1960, Marea Neagră


ozn

Oleg Sokolov a fost locotenent pe un submarin sovietic. În anul 1960, submarinul pe care se aflau peste 50 de militari se afla în Marea Neagră și a fost urmărit la o distanță de câțiva zeci de metri de un obiect submersibil necunoscut.

Urmărirea a durat câteva minute, după care obiectul s-a ridicat la suprafață.  Sokolov a anexat la raportul pe care l-a întocmit și o fotografie pe care a reușit să o realizeze în momentul incidentului.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...