Take a fresh look at your lifestyle.

OZERSK, CIMITIRUL PĂMÂNTULUI

0

În lume, există așezări care sunt numite orașe fantomă, pentru că nu apar pe hărți din diferite motive. Ozersk sau orașul interzis, este un astfel de loc, în inima munților Urali. Este considerat leagănul rusesc al armelor nucleare.

Pentru specialiști, așezarea are un nume de cod, Orașul 40. Nivelul de poluare este de 4 ori mai mare ca cel din Cernobîl. Cu toate că este unul dintre cele mai contaminate locuri de pe planetă, locuitorii nu duc lipsă de nimic. Există un preț la această abundență, sănătatea. Apa, fructele, legumele, totul este contaminat.

În cel mai mare secret, în anul 1946, au fost puse bazele acestui oraș. Au fost aduși oameni de știință și muncitori din întregul URSS, pentru a realiza un proiect strategic, bomba atomică. Timp de opt ani, aceste persoane au fost obligate să nu aibă contact cu familiile lor, cu restul lumii.

Statul rus le-a oferit locuințe luxoase, mâncare scumpă, salarii exorbitante. În schimb, ei trebuiau să păstreze secret proiectul la care lucrau.
În anul 1957, a avut loc unul dintre cele mai mari accidente nucleare, al doilea ca mărime după Cernobîl. Evenimentul nu a fost mediatizat. În apropierea orașului, se află un cimitir imens. Durat medie de viață este cuprinsă între 30 și 40 de ani.

Johannesburg

Johannesburg este cel mai mare oraș din America de Sud și unul dintre cele mai poluate din lume. La periferia orașului există mormane de deșeuri radioactive de la minele abandonate. Mii de persoane au murit din cauza prafului radioactiv care este purtat de vânt pe toată suprafața orașului. Particulele conțin cianură și arsenic.

Loading...

La periferia orașului, sunt îngropate 600000 de tone de uraniu radioactiv, o cantitate de trei ori mai mare ca cea exportată în timpul Războiului Rece.

ozerk

Goiania, Cernobîlul brazilian

În anul 1987, la un an de la catastrofa de la Cernobîl, scenariul se repeta în Goiania, Brazilia, unde au fost contaminați 130000 de persoane. Dezastrul s-a produs ca urmare a neglijenței personalului medical dintr-o clinică, care a lăsat în stare de funcțiune sursa de radiații într-o clinică de chimioterapie dezafectată.

loading...