OUMUAMUA, structura extraterestră disimulată într-un asteroid

OUMUAMUA, structura extraterestră disimulată într-un asteroid

Avi Loeb este directorul departamentului de astronomie al Universității Harvard. De curând, a publicat un articol în The Astrophysical Journal Letters, despre primul obiect observat în sistemul nostru solar care este de origine extraterestră şi a fost numit Oumuamua.

O cometă?

La început, specialiştii au emis ipoteza că este vorba despre o cometă. Ipoteza nu s-a dovedit sustenabilă pentru că în structura cometelor este foarte multă gheață care se evapora pe măsura ce se apropie de Soare.

Un asteroid?

Alți specialişti au considerat că este vorba despre un asteroid. Și de această dată, ipoteza nu a fost realistă pentru că obiectul realizează o mișcare de rotaţie în jurul axei sale în opt ore. În plus, obiectul are o formă atipică, de țigara și este mult mai strălucitor decât un asteroid.

Fapte inexplicabile

Surprizele nu se opresc aici. Imaginile surprinse de telescopul Hubble au demonstrat că în momentul în care obiectul a pătruns în sistemul nostru solar, și-a modificat viteza, accelerație care nu a putut fi explicată prin atracția gravitaţională exercitată de Soare.

Avi Loeb considera că Oumuamua este o sondă spaţială de origine extraterestră care călătorește prin spațiu de milioane de ani.

În 19 octombrie 2017, astronomul Robert Weryk descoperea cu ajutorul telescopului Pan STARRS1 din Hawai, un misterios obiect care se afla la o distanța de 33 milioane de kilometri faţă de Pământ. Are o lungime de 180 de metri și o lăţime de 30 de metri, are o culoare roșie și este puternic luminat.

Se presupune că Oumuamua este un mesager care vine din sistemul solar Vega care se afla la o distanța de 25 de ani lumină faţa de Pământ. Viteza sa de deplasare este de 44 km/s.

În anul 1973, celebrul scriitor Arthur Clarke publica cartea Întâlnire cu Rama. Rama este numele unui misterios obiect descoperit în sistemul nostru solar care surprinde prin caracteristici identice cu Oumuamua.

Oumuamua

Rama are o lungime de 200 de metri, o lăţime de 50 de metri, este puternic luminat și pentru a se deplasa utilizează forța gravitaţională a Soarelui.

Clarke considera că Rama este o suprastructură extraterestră similară cu cilindrul O”Neill, concept inventat de specialişti în anii 60, cu ajutorul căruia se pot efectua călătorii lungi în spațiu. Viteza de deplasare era de trei ori mai mare decât a unei sonde spaţiale de origine terestră.

CATEGORIES
Share This
>