Take a fresh look at your lifestyle.

OUMUAMUA, O NAVĂ EXTRATERESTRĂ CARE MONITORIZEAZĂ PĂMÂNTUL?

Mai mulți astronomii au cerut efectuarea unui studiu privind obiectele interstelare, sugerând că acestea sunt artefacte extraterestre.

În anul 2017, lumea științifică a fost surprinsă de apariția unui obiect în formă de țigară care și-a schimbat direcția de mai multe ori în călătoria sa prin sistemul nostru solar. Obiectul a fost numit Oumuamua.

În prima fază, s-a crezut că este vorba despre o cometă, însă ciudata sa traiectorie i-a făcut pe mulți specialiști să considere misteriosul obiect ca fiind o navă spațială extraterestră.

Doi cercetători de la Universitatea Harvard consideră că este vorba despre o navă de zbor care dispune de o tehnologie de înalt nivel. Cei doi au mai declarat că în sistemul nostru solar există zeci de astfel de vizitatori, iar Oumuamua este o sondă spațială în funcțiune, lansată să supravegheze planeta noastră.

Obiectul are o lungime de un kilometru și se deplasează cu viteza de 315000 km/h. Se presupune că obiectul este alimentat de razele solare care permit deplasarea cu o viteză astronomică.

Alți cercetători consideră că aceste obiecte s-au format în mod natural într-un alt sistem solar și au fost rejectate în sistemul nostru solar.

Loading...

Unul dintre cei mai vechi supraveghetori ai planetei noastre este Black Knight, Cavalerul negru care orbitează în jurul Pământului de peste 13000 de ani. El are o orbită polară retrogradă, iar pentru a se deplasa are nevoie de o cantitate enormă de energie.

Ceea ce este și mai ciudat este faptul că din anii 50, de când a fost descoperit, obiectul transmite semnale radio în mod continuu. Obiectul a fost detectat în anul 1954, atunci când nicio țară nu dispunea de tehnologia necesară pentru a lansa un satelit.

În anul 1958, astronomi de la compania de construcții aeronautice Lockheed recepționează semnale telemetrice timp de 10 minute.

Obiectul se află în orbita Pământului și are capacitatea de a schimba altitudinea orbitală în mod brusc, de la 600 de kilometri la 900 de kilometri.

Oumuamua

A fost evaluată masa acestui obiect și s-a estimat că este în jur de 15 tone, o greutate mult prea mare pentru a putea fi de origine terestră, în condițiile în care cel mai mare satelit a fost construit de ruși și are o greutate de 1500 kg.

Mai mult, viteza cu care se deplasează este de două ori mai mare decât a unei nave de origine terestră. Obiectul este furtiv, invizibil la observarea optică.

loading...

Comentariile sunt închise.