The news is by your side.

OTZI, MISTERIOSUL OM Al GHEȚURILOR

0

În 19 septembrie 1991, familia Simon, doi împătimiți ai alpinismului, descoperă la frontiera dintre Austria și Italia, la altitudinea de 3200 de metri, un cadavru sub o bucată de gheață. Cei doi anunță poliția care se deplasează la fața locului. Aceștia constată că este vorba despre o mumie cu o vechime extrem de mare, și înștiințează pe specialiștii de la un institut de specialitate.

Până să ajungă aceștia la fața locului, câteva persoane au încercat să disloce cadavrul din bucate de gheață. În timpul operațiunii, o mână și un picior au fost distruse.

Mumia a fost transportată la Innsbruck, la un institut, pentru a fi supusă analizelor. Mumia a fost botezată Otzi și aparținea unui bărbat cu vârsta de 46 de ani, din epoca bronzului. Avea o vechime de 5300 de ani.

Mumia era foarte bine conservată. Au fost studiate pielea, părul, unghiile, intestinele. Pe spate și pe un picior, mumia prezenta două tatuaje sub formă de cruce. Alături de cadavru a fost descoperită o lamă de silex necesară la aprinderea focului.
S-a stabilit că Otzi a avut o moarte violentă ca urmare a unei lupte. Pe spate avea o rană adâncă, iar unul dintre brațe era ridicat, în poziție de apărare.

Otzi, blestemul lovește

Șapte persoane care au fost implicate în descoperirea sau studierea mumiei au murit în condiții misterioase. Helmut Simon, cel care a descoperit mumia, moare în anul 2004, în timp ce era pe munte. Șeful comisiei de specialiști care a studiat mumia moare într-un accident de mașină, în timp ce mergea la o conferință despre Otzi. A urmat moartea jurnalistului care a investigat acest caz și a altor patru specialiști care au studiat mumia.

Misteriosul om de gheață

Descoperirea mumiei a făcut senzație în lumea științifică. Cu toate aceste, la 27 de ani de la descoperirea sa, rămân multe mistere.Otzi este considerată cea mai bine conservată mumie din istoria umanității.

OTZI OTZI, MISTERIOSUL OM Al GHEȚURILOR

În anul 2012, cercetătorii italieni au putut studia ADN-ul și au determinat că avea ochii căprui, părul negru și descindea dintr-o populație din Sardinia sau Corsica. În momentul morții, avea vârsta de 46 de ani, 50 kg și o înălțime de 1,60 metri. Avea o alergie la lapte și era predispus bolilor cardio-vasculare. În intestine au fost descoperite bacterii care au dus la producerea unui ulcer.

Se presupune că bacteriile proveneau de la carnea crudă pe care o consuma. Îmbrăcămintea sa era confecționată din piele de urs, capră și oaie. Pe corpul său au fost descoperite 61 de tatuaje.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și