The news is by your side.

Otravirea lenta a populatiei prin glutamatul de monosodiu

0

Codex Alimentarius îşi arata din nou colții, când vine vorba despreexterminarea lentă” a populației prin mâncare. O altă substanță nocivă, aprobată de Codex, este glutamatul de monosodiu. Într-un raport prezentat în anul 2006, în faţa celei mai importante comisii din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii,otrăvirea lentă a populaţiei” a devenit o realitate.

Peste 50 de ani de studii, la care au participat numeroși specialiști faimoşi, au demonstrat că glutamatul de monosodiu este o otravă care acţionează lent, dar pe termen lung.  Cel mai ciudat fapt este că niciun guvern nu se arăta interesat să interzică această substanţă nocivă în producerea alimentelor, în acest fel demonstrându-se acordul tacit al celor mai importanţi oameni care conduc lumea ca să extermine o mare parte din populaţia globului.

Această substanță este ascunsă la umbra denumirii de E621 pentru că aşa cer regulamentele. Vă puteţi imagina câţi dintre oamenii obișnuiți ştiu ce înseamnă E621 şi de efecte nocive poate să aibă asupra organismului uman?

Glutamatul de monosodiu produce obezitatea

Creșterea în greutate a populației la nivel mondial are ca sursă sigură glutamatul de monosodiu. Potrivit unui studiu efectuat de doi specialişti, F. Bellisle şi M. Monneuse, este nevoie de doar 0,6% din nociva substanța pentru a determina pe oameni să mănânce mai mult şi mai repede. În acest fel 6% din dietă zilnică a unui om este alcătuită din E621. Incredibil,nu? Aceasta înseamnă că la un consum de 2 kilograme de alimente pe zi, un adult introduce în organismul său 12 grame de otravă, care este suficientă pentru a omora pe loc un șobolan de 1 kilogram.

Glutamatul de monosodiu este un drog

Glutamatul monosodic (E 621) este un drog şi un neurotrans- miţător. El este întâlnit în mod natural în corpul uman şi este responsabil, alături de alţi nerotransmiţători (că acidul aspartic), de funcţionarea corectă a sistemului nervos. De aceea, pentru o funcţionare corectă a creierului şi a organelor interne, este absolut necesar să existe un nivel echilibrat al concentraţiei acestora în corp.

Toate organele interne din corpul nostru conţin receptori ai glutamatului, adică reacţionează specific la prezenţa glutamatului. Suprastimularea acestor receptori (în creier sau în alte organe) duce la numeroase dezechilibre interne şi la probleme de sănătate care copiază simptomele altor boli (fibromialgie sau aritmie cardiacă, de exemplu), dar continuă să fie greşit diagnosticate de medici (uneori chiar mai mulţi ani) care prescriu adesea medicamente scumpe şi cu o mulţime de efecte secundare periculoase. Nefericitulgurmand” va constata că are o viaţă mizeră şi că sănătatea lui dă semne de deteriorare galopante.

Glutamatul de monosodiuarde” neuronii

Glutamatul acționează ca un stimulent la nivelul creierului. El păcăleşte întregul organism, mai ales gustul, care pare să fie bun chiar dacă alimentul este stricat sau deteriorat. În acest fel E621 păcăleşte creierul şi stimulează activitatea neuronilor care pe termen lung ajung la distrugere.

Glutamatul de monosodiu distruge sistemul nervos şi creşte consistent riscul de epilepsie, de asemenea el este răspunzător şi pentru derelglarile hormonale şi pentru insulina şi hormonul de creştere, scade puterea de concentrare şi distruge neuronii şi potenţează comportamentul antisocial şi agresiv. Acestea sunt doar unele dintre efectele adverse pe care la produce otrava din mâncare asupra comportamentului uman.

Alte simptome produse de glutamatul de sodiu sunt:

Cardiace:  Aritmie , fibrilaţie arterială, tahicardie (palpitaţii), încetinirea inimii ,angină pectorală, creşterea tensiunii, scăderea tensiunii

Gastrointestinale: Diaree , greaţă / vomă , crampe stomacale, colon iritat, hemoroizi, sângerări rectale

Neurologice: Depresie, hiperactivitate, reacţii de furie,migrene, ameţeală, dezechilibru, dezorientare, confuzie mentală, anxietate, atacuri de panică, modificări de comportament, probleme de comportament, atenţie deficitară, letargie, somnolenţă, insomnie, paralizie, sciatică, vorbire inconsistentă, frisoane, pierderi de memorie

Piele: Crăpături, mâncărimi, leziuni bucale, paralizie parţială, uscarea gurii, înţepenirea feţei, înţepenirea limbii, cearcăne sub ochi

Surse ascunse

Datorită nocivităţii sale, producătorii au găsit o altă cale de a introduce glutamatul de monosodiu în alimente. Pentru că foarte multe persoane sus suspicioase atunci când văd E621 pe etichetă produselor, producătorii l-au ascuns mai nou sub denumirea de glutamat de  carrageenan, iar conform normelor în vigoare nu este necesară afișarea cantității pe etichetă produselor.

Iată mai jos o listă cu surse ascunse de glutamat. Elementele listei sunt în ordinea descrescătoare a cantităţii de glutamat conţinute.

1. drojdie autolizată
2. caseinat de calciu
3. gelatină
4. proteine hidrolizate
5. caseinat de sodiu
6. extract de drojdie

Alte surse de glutamat: proteine texturate, carrageenan, gumă vegetală, condimente, arome, arome naturale, aromă de carne de pui, aromă de carne de vită, aromă de carne de porc, aromă de fum, bulion, concentrat de roşii, supă de carne, malţ din orz, extract de malţ, aromă de malţ, proteine din lapte, izolat proteic din lapte, concentrat proteic din lapte, proteine din soia, izolat proteic din soia, concentrat proteic din soia, sos de soia ,extract de soia.

Cu toate acestea este foarte greu de determinat în spatele cărei denumiri se afla glutamatul de monosodiu pentru că legislația în vigoare nu interzice folosirea acestei substanțe nocive. Guvernele se fac că nu văd, producătorii găsesc întotdeauna soluţii prin care să-i păcălească pe consumatori şi în acest fel putem spune că suntem martorii, dar şi cimplicii celei mai mari exterminări a populaţiei din istoria omenirii. Glutamatul de monosodiu este un ucigaș silențios care acționează în serie şi care va determina scăderea masivă a populației de pe Terra.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și