Mozaic

OTRAVA, ASASINUL INVIZIBIL

George Markov a fost un scriitor bulgar care s-a opus regimului comunist. El a cerut azil politic în Anglia și lucra pentru BBC Londra. Moartea sa s-a produs la patru zile după ce a avut un banal accident într-o stație de autobuz. O persoană l-a înțepat cu vârful unei umbrele. Acesta și-a cerut scuze politicos și și-a continuat drumul.

Întâmplarea s-a petrecut în 7 septembrie 1978. A fost un asasinat politic. Vârful umbrelei era otrăvit cu ricin. Un document care a fost declasificat aparținând CIA descrie faptul că una dintre cele mai eficiente metode de lichidare a unei persoane, în perioada războiului rece, era otrava.

De-a lungul istoriei, otrava a făcut multe victime. Chiar dacă a fost exilat pe insula Sfânta Elena, Napoleon reprezenta un real pericol pentru monarhia europeană.

În anul 1995, testele efectuate în laboratoarele FBI, pe două fire de păr care au aparţinut lui Napoleon, au relevat faptul că acesta a murit otrăvit cu arsenic. Nero l-a eliminat pe Britannicus, rivalul său, otrăvindu-l.

În Renaștere, papa Alexandru al VI-lea, care provenea din familia Borgia, a fost implicat în mai multe astfel de crime. Alexander Livinenko, fost agent KGB, a murit în anul 2006, la vârsta de 44 de ani, otrăvit cu poloniu 210. Livinenko a fost găsit mort în camera sa dintr-un hotel londonez.

După ce a primit vizita a doi cetățeni ruși, acesta a început să se simtă rău. În ceașca din care băuse ceai s-au găsit urme de otravă. Kremlinul a negat orice implicare.

loading...

Yasser Arafat a fost unul din marii lideri palestinieni. Moartea sa a fost mult timp mediatizată. Analizele au demonstrat că acesta a murit prin otrăvire. De această dată, Israelul a fost cel care a negat orice implicare.

Simon Bolivar a fost liderul politic al Americii de Sud, în secolul al XIX-lea. A murit la 47 de ani, otrăvit cu arsenic.

Kim Jong Nam, fratele vitreg al dictatorului nord coreean, a murit pe aeroportul din Kuala Lumpur după ce i-a fost aplicată pe față o bucată de pânză îmbibată într-o substanță toxică. A murit la 20 de minute după acest incident.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top