Spiritualitate

Osho:„Gândirea pozitivă este o minciuna care se poate întoarce împotriva noastră!”

Osho, filozof si lider spiritual de renume al secolului al XX-lea, este de parere ca gandirea pozitiva nu ne aduce niciun beneficiu, ba este chiar daunatoare, potrivit yogasat.ro. Gandirea pozitiva a devenit un laitmotiv al zilelor noastre. La televizor auzi ca trebuie sa gandesti pozitiv, in carti citesti asta si pana si prietenii iti spun sa fii mai pozitiv pentru a atrage succesul.

Intrebat despre gandirea pozitiva, Osho a spus clar si raspicat ca este o gandire care ne face mai mult rau decat bine. De ce? Raspunsul este simplu: acest tip de gandire presupune negarea realitatii si te deremina sa te minti pe tine insuti.

Osho: “Filozofia gandirii pozitive presupune nesinceritate. Aceasta filozofie te indeamna sa te minti ca ceva ce vezi nu exista de fapt. Te indeamna sa te minti pe tine, dar si pe cei din jur.

Gandirea pozitiva este o minciuna creata de poporul american, nimic mai mult. Dale Carnegie, Napoleon Hill si Vincent Peale, preotul crestin, au contribuit la crearea acestei minciuni absurde cu privire la gandirea pozitiva. Si aceasta minciuna patrunde in special in mintile mediocre.

“Daca ma intrebi <Esti impotriva gandirii pozitive?>, raspunsul meu este da, pentru ca sunt si impotriva gandirii negative. Sunt impotriva amandurora intrucat orice alegere as face, as accepta numai jumatate de adevar, in timp ce jumatate l-as ignora sau chiar nega.

Osho sustine, de asemenea, si ca gandurile negative nu trebuie sa fie reprimate, ci acceptate si eliberate. Potrivit spuselor acestuia, trebuie sa constientizam realitatea asa cum este, nici pozitiva, dar nici negativa – doar sa o constientizam. In momentul in care reusim sa facem asta, Osho spune ca vom fi impacati cu noi si ca vom trai in armonie.

loading...

OSHO - Osho:„Gândirea pozitivă este o minciuna care se poate întoarce împotriva noastră!”

Gandirea pozitiva este pur si simplu filozofia ipocriziei. Atunci cand iti vine sa plangi, esti invatat sa canti, insa nevoia de a plange reprimata va iesi la un moment dat la suprafata. Reprimarea are si ea limitarile ei. Iar cantecul cantat atunci cand iti venea sa plangi este egal cu 0, nu reprezinta nimic pentru ca nu l-ai simtit.”

loading...
3 Comments

3 Comments

 1. anonim

  18 septembrie 2017 at 12:13

  Gandirea pozitiva nu este o minciuna, ci indeplineste un rol pozitiv in tratamentul prin autosugestie. Prin gandire pozitiva oamenii se orienteaza si isi concentreaza energiile catre succes.
  Pe de alta parte, gandirea negativa poate duce la pesimism, depresie si chiar sinucidere.

 2. Sabau Cristian

  18 septembrie 2017 at 13:22

  De acord.Sunt de aceeiasi parere.Doar ca mai sunt si obstacole si lectii de invatat.Dar in nici un caz gandirea pozitiva nu este o minciuna.Gandirea pozitiva te ajuta sa treci peste situatii dificile sa le accepti si sa vezi ce anume trebuie sa corectezi si sa elimini ceea e e negativ in starile si viata ta.Numai asa poti creste spiritual, altfel te complaci in mizerie, ajungi desigur in depresie si te resemnezi in stari negative, ceea ce nu este tocmai ok.

 3. Gabriela

  31 octombrie 2017 at 2:34

  Osho este un liber cugetator…ca noi toti diferenta este ca el a devenit un etalon ..dupa mine daca gandesti pozitiv te afli in lumina, iar daca gandesti negativ te afli in intuneric…Joseph Murphy doctor, profesor, preot, vindecator etc. a fost (si va ramane mult timp) poate singurul ce aduce argumente de neclintit in acest sens, cu Biblia in fata!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top