Uncategorized

OSHO, PRINCIPII DE VIAȚĂ

Nu ești niciodată născut. Nu ești niciodată mort. Simplu, ai vizitat această planetă o perioadă de timp. Aceste cuvinte le-a spus Osho, înainte să moară.

Din anul 1970, până în anul 1990, Osho a fost considerat unul dintre cei mai mari maeștri spirituali ai lumii. A avut mii de discipoli. Cu toate acestea, a fost considerat de mulți un șarlatan.

La aproape 30 de ani de la moartea sa, este considerat una dintre cele 1000 de personalități care au marcat secolul al XX-lea. Ceea ce spunea acum 30-40 de ani Osho era de neacceptat pentru multe persoane. Astăzi, toate acestea sunt pline de esență.

Osho s-a născut în India în anul 1931. La 21 de ani, își termină studiile universitare și începe o lungă călătorie prin India, unde cunoaște oameni și locuri noi. În anii 60, Osho declara că este reprezentantul unei noi religii care nu are legătură cu trecutul.

Mesajul meu, spunea el, este pentru cei curajoși care sunt gata să asculte cu toate că ascultatul este periculos.

Osho avea câteva principii simple de viață. Unul dintre acestea era sa trăiești în prezent. Trecutul nu există. Este un efect al memoriei. Viitorul este doar imaginație. Nu vă complaceți în amintiri sau iluzii. Prezentul trebuie trăit fără nicio reținere.

loading...

Despre traiul de zi cu zi, Osho spunea că trebuie să fim naturali, să renunțăm la măști. Trebuie să ne eliberăm de etichetele sociale care ne-au fost lipite de spate și ne-au rigidizat. Trebuie să învățăm să trăim ca un bărbat sau ca o femeie, pentru că asta suntem.

Despre meditație spunea că este cea mai bună formă de relaxare. Când mintea va fi perfect liniștită, vom putea să ne înțelegem ființa lăuntrică. Osho făcea o paralelă între gândire și meditație. Gândirea se îndreaptă spre exterior și străin, meditația spre interior.

OSHO - OSHO, PRINCIPII DE VIAȚĂ

Rațiunea este o unealtă bună de a cunoaște tot ceea ce este altceva decât noi înșine. Meditația este o stare de neînfăptuire, o stare de a fi și nu de a face.

loading...
To Top