Descopera

ORIGINEA MARȚIANĂ A VIEȚII PE PĂMÂNT

Există multe teorii cu privire la originea vieții pe Pământ. Prinde din ce în ce mai mult contur teoria conform căreia viața pe Pământ este de origine extraterestră.

Ploaia de comete și asteroizi ar fi putut să aducă viața pe Pământ. Viața a apărut undeva în spațiu, după care a fost diseminată pe Pământ.

Teoria conform căreia viața pe Pământ este de origine marțiană este susținută de câteva argumente. Sondele spațiale Viking 1 și Viking 2 au demonstrat că pe Marte există apă. Atmosfera este suficient de densă pentru a crea efectul de seră.

A fost semnalată prezența hidrogenului în apropierea polilor și a apei care conține urme de microorganisme. Eșantioanele prelevate din meteoriții marțieni sunt purtătoare de molecule organice.

Imaginile surprinse de satelitul Galileo de pe suprafața lunii planetei Marte, arată existența unor calote de gheață care plutesc pe o masă fluidă. Poate fi vorba despre un ocean situat sub banchizele de gheață.

Fotografiile surprinse de pe Marte, prezintă albii secate ale unor lacuri și râuri, semn că pe această planetă a existat sau există viață.

Cercetătorii susțin că planeta Marte poartă stigmatul unui cataclism. Se presupune că a existat un bombardament masiv de comete, meteoriți și asteroizi care au schimbat complet planeta.

Suprafața deșertică a planetei a fost cauzată de puterea extraordinară a focului care a fost generat de aceste coliziuni. Cu toate acestea, pe Marte, există vaste regiuni care ar putea permite forme de viață. Dacă pe suprafața marțiană a fost descoperită apă sub formă de gheață, astrobiologiștii consideră că în interiorul scoarței marțiene există condiții de a exista apă sub formă fluidă.

Roverul Spirit a preluat imagini marțiene în care se pot observa formațiuni asemănătoare cu cele de pe Terra. Au fost prelevate eșantioane de sol din cea mai aridă zonă terestră, deșertul Atacama Chili. Acolo există forme de viață, în ciuda acestor condiții, iar compoziția solului seamănă foarte mult cu cel marțian.

La începutul anului 2016, roverul Curiosity a transmis fotografii de pe solul marțian în care sunt prezente niște lumini ciudate. S-ar putea să fie vorba despre OZN-uri care survolau zona.

O altă fotografie făcută de roverul Curiosity a făcut înconjurul lumii prin faptul că în apropierea unui crater se pot observa o multitudine de formațiuni care par să formeze un oraș.

marte - ORIGINEA MARȚIANĂ A VIEȚII PE PĂMÂNT

Se mai spune că celebra zonă marțiană Cydonia, unde au fost captate fotografii cu o față umanoidă, ar putea fi un vechi oraș marțian. Există păreri pro și contra. Rămâne ca viitorul apropiat să ne confirme sau nu, aceste ipoteze.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top