The news is by your side.

Orbire, dureri inexplicabile si insomnii:Telefonul mobil provoaca probleme grave de sanatete

0

Smartfon-ul a devenit un gadget pe care orice om de pe această planetă îl folosește. Cu cât este mai performant, cu atât simplifică viața și oferă o experiență interesantă, dar nimeni nu îi informează pe utilizatorii telefoanelor inteligente că ori de câte ori își folosesc gadgetul, sănătatea le este pusă în pericol.

Atât psihologii, cât și medicii avertizează că telefoanele mobile inteligente, pe lângă faptul că atacă creierul prin undele emise, ele pot produce și alte afecțiuni.

Vederea este pusă în pericol

Oamenii de știință susțin că o persoană are tendința ca să-și privească telefonul mobil în medie de 150 de ori pe zi. Această acțiune nu este benefică ochilor pentru că atunci când avem tendința să ne concentrăm asupra obiectelor mici, textul de pe ecranul unui telefon mobil, ochii sunt afectați fără remediere. În prima etapă, clipirea nu se mai produce atât de des, apoi intervine uscarea globului ocular și efectul următor este producerea infecțiilor. Acestea, netratate, pot produce complicații iremediabile sau chiar orbirea.

Oftalmologul Allon Barsam susține că oamenii au început să aibă nevoie de ochelari de la vârste mai fragede decât în trecut. Acest fapt se datorează infecțiilor netratate ale ochilor, care sunt produse în general de telefoanele mobile.
„Incapacitatea de a se concentra asupra obiectelor mici se dezvoltă la oameni începând cu vârsta de 40 de ani. Este mult prea devreme dacă comparăm datele de acum 50 de ani când această vârstă era mult mai înaintată”, susține dr. Allon Barsam.

Soluția propusă de oamenii de știință este ca folosirea telefonului mobil să nu depășească 15 minute pe zi, iar copiii până la 7 ani să nu îl utilizeze deloc.

Dureri de spate sau de gât

Corpul nostru reprezintă toate acțiunile noastre. Ori de câte ori avem tendința de a ține în mână un telefon mobil și de a-i privi ecranul corpul nostru suferă modificări. Coloana nu mai stă dreaptă și intervin durerile de spate sau chiar de gât. Această poziție strivește nervii coloanei și astfel problemele intervin.

Soluția propusă de specialiști este folosirea unui hands-free sau corectarea poziţiei spatelui atunci când se foloseşte telefonul mobil.

telefon-mobil Orbire, dureri inexplicabile si insomnii:Telefonul mobil provoaca probleme grave de sanatete

Insomniile

Telefoanele mobile, precum și orice alt obiect cu ecran, emană o lumină albastră care interferează cu hormonii naturali, cum ar fi malatonina. Melatonina este implicată în regularea ciclului somn-veghe prin cauzarea unei stări de amețeală și micșorarea temperaturii corpului, dar semnalul de melatonină are rol secundar comparativ cu acțiunile SNC (prin nucleii supra-chiasmatici) în ceea ce privește regularea ciclului diurn. Această lumină albastră stimulează organismul care nu mai produce melatonina și astfel intervine insomnia.
Soluția este ca luminozitatea aparatelor să fie cât mai redusă și telefoanele mobile trebuie ţinute la cel puțin 50 de cm de ochi.

Cercetările mai indică și faptul că tehnologia rupe legăturile sociale și îndepărtează omul de om, transformându-l într-un obiect însufleţit.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și