ORAȘUL SUBTERAN AL ZEILOR DIN ROȘIA MONTANĂ

Dio Cassius vorbește în scrierile sale despre un război dintre romani și daci. Dacii au fost învinși și au fost obligați să se retragă într-o peșteră care era amenajată și ca lăcaș de cult cu totemuri benefice amenajate la intrare. Au luat cu ei în peșteră oile, grânele, aurul dar și bijuteriile. Peștera se numea Keyris și devenise casa lor. Romanii au zidit cele trei intrări astfel încât peștera a devenit un cavou de lux.

După câteva zile, romanii au deschis intrările peșterei, au dat foc intrărilor, în speranța că dacii vor fi obligați să iasă din peșteră.
Nu s-a întâmplat acest lucru. Toți dacii din peșteră, parcă se evaporaseră. Legendele localnicilor spun că această peșteră este o poartă către lumea de dincolo de moarte.

Arheologul Vasile Boroneanț a localizat această peșteră ca fiind în Limanu, Constanța. Localnicii au denumit peștera La Icoane sau Caracicola. La intrarea în peșteră sunt niște stânci care au fost sculptate și reprezintă chipuri de oameni.
Lungimea acestui labirint subteran nu se cunoaște. Doar trei kilometri din lungimea sa sunt cartografiați. Aici au fost descoperite vietăți, pereți și tavane cioplite, încăperi amenajate, firide pentru opaițe. Mai mult a fost descoperit un sistem de marcaje pentru a nu se rătăci în meandrele subterane.

Un interes deosebit îl reprezintă figurile de călăreți, caii văzuți din profil sunt redați în galop, iar călăreții au chipurile privite din față. Scrierile chirilice din aceste labirinturi certifică faptul că peștera a fost adăpost și altor culturi.

Localnicii vorbesc despre faptul că din interiorul peșterii se aud voci, vaiete înspăimântătoare, care te cheamă să intri în peșteră.
Cercetătorii susțin că vântul care trece prin aceste labirinturi are capacitatea de a ne influența psihicul. Peștera Limanu are ramificații amețitoare ale galeriilor, asemănătoare unui oraș cu multe străzi. De aici și impresia unui oraș subteran. Galeriile care au secțiune rectangulară, par a fi cioplite de mâna omului.

Dobrogea este un tărâm fabulos al peșterilor. Aici se află peștera Sf Andrei, Sf. Cassian, peșterile din Cheile Dobrogei.
Tot aici se află peștera La Movile, unde cei de la NASA au cercetat și nu au putut explica cum de există viață fără oxigen. Acest loc este unic în lume și este identic cu cel de pe Marte. La începutul anilor 1990, un satelit rus a sondat zona Carpaților Occidentali. Cu această ocazie a fost găsit un oraș subteran întins pe o suprafață de 200 km pătrați, foarte bogat în aur. În zona numită Vârtoape, din Munții Orăștiei, pe o suprafață de 4 km pătrați, există 75 de gropi conice, unele cu dimensiuni de până la 60 de metri, din care pornesc mai multe tuneluri.

Aparatele au detectat foarte multe incinte paralelipipedice, care comunică între ele, precum camerele unei locuințe.
Acest oraș se întinde sub Sarmizegetusa Regia, Simeria, locul de baștină al sumerienilor, Tărtăria, locul unde s-a descoperit cea mai veche scriere din lume, Deva, zona din care au plecat arienii în Asia și Roșia Montană.

În cartea sa, Pergamentul secret, Radu Cinamar, vorbește despre un tunel, la capătul căruia se află o cameră din aur și în care există o lumină albastră, stranie și șapte scaune pe care se pot așeza umanoizi de trei metri înălțime. Chiar și legendele grecești vorbesc despre acest oraș subteran în care se ascundeau titanii de furia lui Zeus. De altfel, grecii antici considerau că în subsolul Carpaților Occidentali se află Tartarul, lumea unde au fost închiși titanii. Se spune că Roșia Montană este intrarea în acest oraș subteran.

În 2012 ,o echipă de cercetători, româno-canadiană a descoperit în acest labirint subteran, o lespede, care supusă analizei s-a demonstrat că are în compoziție granit, wolfram și pulbere de aur de 55 de karate. Acest aliaj este imposibil de realizat, în condițiile actuale ale tehnologiei. În urma discuțiilor cu autoritățile, canadienii au hotărât să nu fie dată publicității această știre.
În prezent acest oraș subteran este închis publicului. O altă echipă de cercetători a continuat cercetările și au descoperit că lespedea avea 1700 tone, 12 metri lungime și 3 metri înălțime. Aurul din compoziția sa este de 150 de ori mai mare decât tot aurul extras până atunci la Roșia Montană.

Lespedea a fost tăiată în 80 de calupuri și transportată sub escortă militară la Combinatul Siderurgic Galați. Nu se știe unde au fost depozitate lingourile de aur și wolfram obținute și nici destinația lor. Ciudat este faptul că sub această lespede a fost descoperit un puț cu diametrul de 4 metri, în interiorul căruia cobora o scară elicoidală, ale cărei trepte parcă erau tăiate cu laserul. Din interiorul puțului emana o lumină violacee.

lespede

Ion Moiș, șef de echipă în minele din zonă, susține că în 1970 au făcut cercetări în acest subteran și au găsit un schelet care avea 10 metri lungime. Securitatea i-a obligat să semneze că nu vor vorbi despre această descoperire cu nimeni. La acea vreme specialiștii vorbeau despre rămășițele unui hiperboreean. Autoritățile în frunte cu Securitatea au negat existența acestui schelet și susțineau că noi, tovarăși, ne tragem din maimuță. Scheletul a fost trimis la Moscova.

Galeria unde a fost descoperit scheletul se numește Galeria Hiperboreană. Securitate a zidit intrarea și totul s-a dat uitării, până în 2012 când au fost reluate cercetările. Mircea Eliade, în Istoria Religiilor, vorbea despre spațiul hiperborean ca fiind un pol spiritual, este locul unde cerul comunică cu pământul. Altfel spus țara hiperboreenilor era mitică. În scrierile sale Pindar vorbește despre faptul că ei puteau trăi 1000 de ani, necunoscând boala și bătrânețea. Tărâmul hiperborean este bidimensional. Unul este geografic și altul mitic. Scriitorii antici vorbesc despre Dacia ca fiind spațiul hiperborean.

loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)