Mistere

Orașul subteran al oamenilor șopârlă din Los Angeles

Povestea oamenilor șopârlă provine dintr-un mit al tribului amerindian Hopi și a fost făcută publică în 1933, de George Warren Shufelt, un inginer care a descoperit aparatul de fotografiat cu raze X.

George Warren Shufelt a intrat în posesia unei hărți ciudate, desenată pe o blană de oaie. Această hartă prezenta o rețea de tuneluri de sub orașul Los Angeles, Statele Unite ale Americii.

O legendă, a tribului Hopi, susține că aceste tuneluri au fost făcute, cu mii de ani în urmă, de civilizația oamenilor șopârlă. Acești oameni sunt de-a dreptul ciudați la înfățișare, pentru că seamănă foarte bine cu șopârlele, dar sunt avansați din punct de vedere tehnologic. Ei au săpat aceste tuneluri cu ajutorul unor substanțe chimice, care pur și simplu topesc sau mănâncă roca.

Legenda mai spune că la capătul fiecărui tunel se află încăperi imense, în care pot să trăiască nu mai puțin de 1000 de familii. Pornind de la această legendă și cu harta în mână, Shufelt a început căutările tunelurilor misterioase și a oamenilor șopârlă, încă din 1933. Inginerul dorea cu ardoare să găsească comorile acestor oameni bizari, care erau compuse din mai multe tăblițe din aur, pe care ar fi fost inscripționată originea și istoria reală a umanității.

Povestea lui Shufelt în Los Angeles Times

Ziarul american Los Angeles Times a preluat și a difuzat un amplu reportaj despre povestea lui Shufelt. Articolul a fost publicat în 1933 și a fost răspândit în întreaga America. În acest reportaj se spune că inginerul american ar fi descoperit locul unde se află tunelurile misterioase. Ele se întind pe o suprafață de 1900 metri pătrați și la capătul lor se află nu mai puțin de 16 camere în care ar fi fost depozitată marea comoară.

Datorită publicității excesive, autoritățile locale i-au oferit permisiunea lui Shufelt să realizeze săpăturile chiar în orașul Los Angeles. Astfel, inginerul american a săpat aproximativ 250 de metri pentru a ajunge la marea comoară. Cu toate acestea, nu s-a ajuns la niciun fel de tunel și la nicio comoară.

Echipa inginerului american a refăcut calculele și s-a spus că aceste tuneluri se află undeva la peste 1000 de metri adâncime. Săpăturile au încetat din cauza fondurilor și astfel povestea oamenilor șopârlă nu a fost niciodată elucidată. Și în ziua de astăzi, această legendă este vie printre locuitorii orașului Los Angeles, dar niciodată nu a depășit nivelul de legendă locală.

Ora%C8%99ul subteran - Orașul subteran al oamenilor șopârlă din Los Angeles

Interesant este faptul că Shufelt a făcut publică harta presupuselor tuneluri, dar nimeni nu a mai avut niciodată curajul să se aventureze în căutarea lor.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top