Take a fresh look at your lifestyle.

Orasul scufundat in urma eruptiei vulcanului Santorini

În sudul Greciei, în preajma insulei Santorini, au fost descoperite vestigiile unui oraş întreg, care zăcea foarte bine conservat în adâncurile mării.

S-a estimat că oraşul fantoma are o vechime de peste 3500 de ani. O întreagă insulă care găzduia un oraş mare au fost scufundată, în urma exploziei unui vulcan, în secolul XV-lea i. Hr. Această întâmplare nefericită a fost relatat de Moise în Ieşirea, valul seismic provocat a acoperit până şi Delta Nilului din Egipt şi a măturat coasta de nord a Cretei.

Orasul scufundat de erupția vulcanică

După spusele vulcanologilor moderni, ne putem da seama că o astfel de erupţie vulcanică a distrus întreg oraşul în doar câteva minute. Explozia se află printre cele mai înspăimântătoare catastrofe naturale pe care omenirea le-a avut de îndurat. Se pare că la Santorini a fost mult mai rău decât la Pompei, şi asta cu 15 secole înainte de eruperea Vezuviului.

Scafandrii au explorat adâncurile mării şi au descoperit mai multe vestigii, printre care şi case cu unu sau două etaje, locuinţe în care se aflau tot felul de ustensile rămase practic intacte, dar şi obiecte de ceramică purtând tot felul de inscripţii.

Această descoperire a fost declarată cea mai preţioasă comoara submarină care a fost descoperită până în prezent şi care a uimit lumea cercetătorilor.

Pe lângă miile de obiecte care au fost scoase la suprafaţă de cercetători, unul singur a stârnit mirarea tuturor. O masă metalică informă, de culoare verde, care cuprinde fel de fel de angrenaje, axuri,roţi,balansiere, limbi lucrate minuţios, în interiorul unor cadrane excentrice, a ridicat foarte multe întrebări în rândul oamenilor de ştiinţă.

Loading...

oras scufundat

După cum au demonstrat expertizele oficiale este vorba despre un enorm ceas astronomic, care indică poziţia zodiacului, mişcarea mareelor, revoluţia planetelor, anul în curs, liniile şi diviziunile orare al zilei.

Aparatul a fost cumpărat şi recondiţionat de un savant, iar în prezent se afla în Siria, la Muzeul din Damasc. Aşadar, cine ar fi putut să realizeze un astfel de aparat atât de minuţios şi în ce scop?

loading...

Comentariile sunt închise.